Aydınlı 37 çiftçiye 1 milyon TL hibe!

Aydınlı 37 çiftçiye 1 milyon TL hibe!

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında bireysel sulama sistemi projeleri kabul edilen Aydınlı 37 çiftçi, toplamda 1 milyon lira hibe almaya hak kazandı.

Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında 1 Mart’ta başvuru süresi dolan Bireysel Sulama Sistemleri hibe desteği almaya hak kazanan Aydınlı çiftçiler belli oldu. Aydın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nde gerçekleşen imza töreninde hibe sözleşmesini imzalayan çiftçiler, artık arazilerinde yetiştirecek oldukları bitkileri modern sulama sistemleriyle sulayacak.

“SUYUN DAHA ETKİN VE VERİMLİ KULLANILMASINI SAĞLIYOR”

Hibe desteğiyle ilgili sözleşmelerin imza töreninde, bitkisel üretimde modern sulama yöntemlerinin önemine değinen Tarım ve Orman İl Müdürü Ahmet Ökdem, “Tarımsal sulamada, suyun daha etkin ve verimli kullanılmasını sağlayan basınçlı sulama sistemlerinin kullanımı ile bitkisel üretimde verim ve kalitede artış sağlanmaktadır. Öte yandan su kaynaklarının verimli kullanılması için de tarımda kullanılan suyun azaltılması önem arz ediyor. Bilindiği gibi basınçlı sulama sistemlerinde sulama randımanı salma sulamaya göre en az iki kat daha fazladır. Bakanlığımız tarafından son 10 yılda basınçlı sulama sistemleri alımlarına önemli teşvikler verilmektedir. Bu programların etkisi ile basınçlı sulama uygulamalarında artış sağlanarak, birim alandan alınan verimde önemli artışlar gözlenmiştir. 2019 üretim sezonunda Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında bireysel sulama sistemi projeleri kabul edilen 37 çiftçimize 1 Milyon lira hibe veriyoruz. Hibe alamaya hak kazanan yatırımcılara başarılar dilerim” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.