Aydınlı Bakandan İlk Açıklama Geldi

Aydınlı Bakandan İlk Açıklama Geldi

“Yoksulluğu tamamen yok etmeye kararlıyız”

"Yoksulluğu Tamamen Yok Etmeye Kararlıyız"

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisitemi’nin ilk kabinesinin iki kadın bakanından biri olan Aydınlı Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “Mutlak yoksulluğu tamamen yok etmeye kararlıyız” dedi.

Eski Kültür ve Turizm Bakanı ve AK Parti Eski Aydın Milletvekili Atilla Koç’un kızı olan Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Aileyi korumak, kadınları ve çocukları korumak öncelikli olarak hepimizin görevi olmalı. Daha güçlü, daha müreffeh aileyi birlikte inşa edeceğiz. Kadın ve çocuk istismarı, kadına ve çocuğa şiddet öncelikle ilgileneceğimiz konular arasındadır” dedi.

“DAHA İYİSİNİ HEP BİRLİKTE YAPACAĞIZ”

Mutlak yoksulluğu tamamen yok etmeye kararlı olduklarını vurgulayan Bakan Selçuk, “Sosyal politikalarda adeta sessiz bir devrim gerçekleştirdik. Türkiye son 10 yılda yoksulluğu en fazla azaltan ülke oldu. Çok daha güçlü bir Türkiye için hep birlikte çalışacağız. Dünya Bankası'nın geçtiğimiz yıl yayımlanan yoksullukla mücadele raporu var. Bu raporda Türkiye son 10 yılda yoksulluğu en fazla azaltan ülke oldu. İş ortamı sağladık insanlarımıza, evlerine aş götürmelerini sağladık. Çok daha iyisini hep birlikte yapacağız” ifadelerini kullandı.

“GÜÇLÜ KADIN GÜÇLÜ TÜRKİYE”

Türkiye’nin son 12 yılda yaklaşık 8 milyon insanına iş imkanı sunduğunu dile getiren Bakan Selçuk, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Avrupa'da son 12 yılda iş bulan insandan daha fazlasını Türkiye olarak vatandaşlarımıza sağlamış olduk. Kadın istihdamına özellikle önem veren bir hükümetimiz var. Bakanımız Fatma Betül Hanım, 2018 yılında 3 bin Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) personelini istihdam etmeyi planladıklarını bildirmiş. En kısa sürede 3 bin ASDEP'li personelin istihdamını gerçekleştireceğiz. Bir ülkede kadın güçlü olursa, aile güçlü olur. Aile güçlü olursa, toplum güçlü olur. Toplum güçlü olursa, ülke güçlü olur. Bu ülkenin kadınlarını daha da güçlendireceğiz. Güçlü kadın güçlü Türkiye demektir.” 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.