Aydınlı CHP'liler Ankara'da

Aydınlı CHP'liler Ankara'da

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 35. Olağan Kongresi, Ankara Arena Spor Salonu'nda devam ediyor. Aydınlı partililer de kurultaya büyük bir katılım gösterdi.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeniden genel başkanlığa tek aday oldu. Kurultayda İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, adaylık için 92 imza toplayabildi ve aday olamadı. Bunun yanında kurultayda 3 maddelik bir tüzük değişikliği de yapılacak. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Bizim görevimiz ülkeye özgürlük ve kardeşlik getirmektir" dedi.

CHP’nin Ankara’daki olağan kongresine Aydın’dan, Milletvekilleri Bülent Tezcan, Metin Lütfi Baydar, Hüseyin Yıldız, İl Başkanı Bayram İnci ve ilçe başkanları, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP’li ilçe belediye başkanları, delegeler ve çok sayıda partili katıldı.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun kurultaydaki konuşmalarından bazı satırbaşları şöyle:

“Bizim görevimiz Türkiye'ye özgürlüğü, kardeşliği, birinci sınıf demokrasiyi getirmektir. Bu kurultayın bir bayram havası içinde geçmesini isterdik. Oyunlar oynanmasını, türküler söylenmesini isterdik. Hapishanelerinde gazetecilerin olmadığı, hiçbir çocuğun yatağa aç girmemesini, hiçbir çocuğun teröre kurban gitmemesini, herkesin rahat bir nefes alabilsin isterdik. Ama bugün geldiğimiz noktada yönetilemeyen bir Türkiye gerçeği var. O kadar ki demokrasiden söz ediyoruz, özgürlük, birliktelik, beraberlikten söz ediyoruz ama oluşan atmosfer bunların tümünü gölgeliyor. Bugün karamsar bir hava varsa yönetimden kaynaklanıyor. Birlikte mücadele edersek, ayrışmazsak, bölünmezsek, bir olursak emin olun Türkiye'yi aydınlığa çıkarırız.

"TERÖRE KARŞIYIZ, İNSANLIK SUÇUDUR"

Bugün can güvenliği her şeyin önüne geçti. İnsanlar açlığı, yoksulluğu, işsizliği düşünmüyor; ne olacak bu ülkenin hali diye düşünüyor, benim can güvenliğim var mı diye düşünüyor. Terörün yeniden azdığı her gün can kayıplarının olduğu bir Türkiye atmosferi yaşıyoruz. Mısır'daki sağır sultan da duysun, biz CHP'liler olarak bu ülkeye hizmet etmeyi temel ülkü olarak benimseyen CHP'liler olarak terör nereden nasıl gelirse gelsin, teröre karşıyız. Teröristler asla affedilmemelidir, insanlık suçudur.”

“SEVGİLİ KÜRT KARDEŞİM…”

Kılıçdaroğlu, “Sevgili Kürt kardeşim biz seninle Çanakkale'de, İnönü'de, Gaziantep'te, Kahramanmaraş'ta birlikteydik. Seninle birlikte özgürlükçü demokrasiyi getireceğiz. Biz seninle birlikte, hiç kimsenin kimliğinden ötürü hiç kimsenin ötekileştirilmemesini sağlayacağız. Bunun sözünü veriyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.