Aydınlı Çobanlar Sandık Başına Gidiyor

Aydınlı Çobanlar Sandık Başına Gidiyor

Aydın’da geçtiğimiz yıl yönetimi kayyuma devredilen Aydın Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği’nde seçim hazırlıkları başladı.

Aydın'da geçtiğimiz yıl yönetimi kayyuma devredilen Aydın Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği'nde seçim hazırlıkları başladı. Birliğe başkan olmak isteyenler çalışmalarına başlarken, bazı çobanlar bir ellerinde değnekleri diğer ellerinde akıllı telefonları ile seçim çalışmalarını yürütüyor.

Aydın Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanlığı için adaylığını açıklayan çobanlardan Güven Aytürk, başkanlığa aday olduğunu ancak sürünün başından ayrılamadığı için çalışmalara telefon ve internet aracılığı ile yürüttüğünü söyledi. Çobanların sorunlarının güttüğü koyun ve keçiden daha fazla olduğunu ve bu sorunları çözmek için başkanlığa aday olduğunu belirten Güven Aytürk, "Koyunlar yeni kuzuladı. Seçim dönemi de yaklaştı. Koyunların başından ayrılıp diğer çoban arkadaşlara gidemiyoruz. Hal böyle olunca bir yandan sürünün başında koyunları otlatıyoruz, diğer yandan da telefonla oy kullanacak olan çobanlara ulaşıp destek istiyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.