Aydınlı Duru'yu iy'İLİK' kurtaracak!

Aydınlı Duru'yu iy'İLİK' kurtaracak!

Dünyada sadece 700 kişide görülen Diamond Blackfan anemisi hastalığına yakalanan Aydınlı 11 aylık Duru Ergan, yaşama tutunabilmek için ilik nakli bekliyor.

Efeler ilçesinde yaşayan Buse (27) ve Osman Ergan çiftinin tek çocuğu olan Duru, 2 aylıkken hastaneye kontrol için götürüldüğünde kan seviyesinde düşüklük tespit edildi. Testlerin ardından küçük Duru’ya Diamond Blackfan anemisi (saf kemik ilik yetmezliği) teşhisi konuldu. Dünyada sadece 700 kişide görülen bir hastalığın pençesine düşen Duru’nun yaşama tutunabilmesi için tek umut ilik nakli olması. Ailesinden ve yakınlarından alınan kan örnekleri Duru ile uyum sağlamadı. Kızlarının yaşaması için çabalayan ailesi, sosyal medyada başlattıkları kampanyada “Donör ol, umut ol” diyerek vatandaşlardan kan verip donör olmaları çağrısı yaptı.

 

KALBİ HER AN DURABİLİR


Anne Buse Ergan, kızının dünyada nadir görülen bir hastalığa yakalandığını söyledi. Kızı Duru’nun sağlığına kavuşması için ilik nakli olması gerektiğini dile getiren anne Ergan, “Kızım dünyaya geldikten sonra renginde sarılık vardı. Dudakları beyazlamıştı. Hastaneye kontrole götürdüğümüzde kan testi yapıldı. Doktoru, ‘Kızınızı getirmeseydiniz, sabaha yatağında ölü bulabilirdiniz’ dedi. Yapılan testler sonucunda kızımın dünyada 700 kişide görülen Diamond Blackfan anemisi olduğu tespit edildi. Türkçe karşılığı saf ilik yetmezliği olan hastalığa yakalanan kızıma 9 aydır dışardan kan veriliyor. Kan aldığı için vücudunda demir miktarı yükselen, kalp ve akciğeri zarar gören kızımın kalbi her an durabilir. Kızımın bir an evvel ilik nakli olması gerekiyor. Duyarlı vatandaşlardan ilik nakli için yardım bekliyoruz” dedi.

“TEK İSTEĞİMİZ KIZIMIZI YAŞATMAK”


Kızı Duru gibi çok sayıda çocuğun ilik nakli ile sağlığına kavuşmayı beklediğini belirten baba Osman Ergan ise, “Tek isteğimiz kızımızı yaşatmak. İlik nakli için herkesten destek istiyoruz. Yapacağınız tek şey Kızılay’a gidip sadece 3 tüp kan vermek. Her şey bizim ellerimizde. Unutmayın ki dünyayı iyilik kurtaracak. Biraz empati kurup kızıma umut olun, lütfen” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.