Aydınlı gazeteciler günlerini kutladı!

Aydınlı gazeteciler günlerini kutladı!

Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı’nın (ABGC), 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle düzenlediği gecede, Aydın’da görev gazetecileri ve ailelerini bir araya geldi. Aydınlı gazeteciler gecede eğlenerek mesleğin stresini attı.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla ABGC tarafından Efeler Köfteci Dede’de yemekli ve eğlenceli bir organizasyon düzenlendi. Geceye, Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Evrim Karakoz, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Efeler Belediye Başkan Vekili Halis Günday, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Aydın, ABGC Başkanı Cem Ulucan, Nazilli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ümit Özmen, Didim Gazeteciler Derneği Başkanı Bülent Eser, il genelinde çalışan basın mensupları, eşleri ve çocukları katıldı.

“KENDİ MESELELERİMİZİ KONUŞMAK İSTİYORUZ”

tvDEN Haber Spikeri Ayşegül Koç’un sunuculuğunu yaptığı gecede açılış konuşması yapan ABGC Başkanı Cem Ulucan, ilk kez Aydın’da bu derece kalabalık, eşleri ve çocuklarını bir araya getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ve davete icabet eden meslektaşlarına teşekkür etti. Böylesi coşkulu bir gecede Aydın’ın meseleleri yerine, gazetecilik mesleğinin kalkınması için yapılması gerekenleri konuşmak istediğini belirten Başkan Ulucan, Kentimizin gündemindeki bazı yaygın konuların da gündeme gelmesi, getirilmesi bizi üzer. Yılın 364 günü konuşulabilecek konuların 1 güne, özellikle de bu güne sığdırılmasını hoş karşılamıyoruz. Bugün çalışan gazeteciler günü. Bu akşam jeotermalin şehrimize olumsuz etkilerinin etkin bir şekilde anlatıldığı veya zararı olmadığının yetkin bir şekilde savunulduğu bir ortam istemiyoruz. Temmuz ayından bu yana artan maliyetler ortadadır. Kağıt başta olmak üzere boya ve kalıp gibi temel malzemelere gelen yüzde 200’ün üzerindeki zam nedeniyle türkiye genelinde gazetelerimiz kapanmış, o günden bu güne yaklaşık 700 gazeteci işsiz kalmıştır. Durum bu haldeyken, bu kutlu günde şehrimizin değil, mesleğimizin sorunlarının konuşulmasını arzu ediyoruz. Biz bu akşam Aydın’da çalışan gazeteciler olarak kendi meselelerimizi konuşmak, günümüzü birbirinden kıymetli misafirlerimizin şereflendirdiği bu ortamda kutlamak istiyoruz” dedi.

“BİZLERİN KENDİMİZE MAKAM ODASI YAPMAYA İHTİYACIMIZ YOK”

Aydın basını olarak bir çok ilden daha iyi noktada olduğunu vurgulayan Cem Ulucan, “Bunda elini taşın altına koyan, risk alan gazete sahipleri olduğu gibi, basın ilan kurumunun da payı büyüktür. Ancak son zamanlarda sıkça duyduğum cümleler beni ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımı rahatsız etmektedir. Aydın’da gazetecilerin birilerinin yardım etmesine, destek olmasına ihtiyacı olmadığını vurgulamak istiyorum. Gazeteler ticari işletmelerdir, hayır kurumu olmadıkları için yardım edilmesine veya sahip çıkılmasına gerek yoktur. Gazeteciler de düşkün insanlar değildir ki, yardım edilsin, sahip çıkılsın. ‘Bize sahip çıkın, bize yardım edin’ şeklindeki söylemleri red ediyoruz. ‘Cemiyet için bir yer verin’ denmesini de hoş karşılamıyoruz. Bizlerin kendimize makam odası yapmaya ihtiyacımız yok. Gazetecilerin gerçek ihtiyacı, mesleklerini özgürce yapmalarının önündeki engellerin kaldırılmasıdır” ifadelerini kullandı.

“MERDİVENALTI VE EHLİYETSİZ KİŞİLERİN ‘GAZETECİYİM’ DEMELERİNİN ÖNÜNE GEÇİLMELİ”

Yasama, yargı ve yürütmeden sonra dördüncü kuvvet olan gazetecilik mesleğinin kamusal ve parasal mobbinge maruz bırakılmamasını temenni eden Başkan Ulucan, “Böylesine büyük bir gücün meslek yasası olmaması nedeniyle, akşam rüyasını görüp sabah ‘gazeteciyim’ diye ortaya çıkan ehliyetsiz kişilerin eline geçmesinin önüne geçilmek zorundadır. Gazetecilerin gerçek beklentisi, bu kutsal ve çileli mesleğin onurlu temsilcileri cefa çekerken, sefasını süren sosyal medya şarlatanlarına ‘gazeteci’ denilmemesidir. Böylesine önemli bir mesleğin, bir meslek yasasına olan ihtiyacı bir an önce karşılanmalı, cemiyetler oda veya birlik statüsüne kavuşturularak merdivenaltı ve ehliyetsiz kişilerin ‘gazeteciyim’ demelerinin önüne geçilmelidir. Diğer yandan kontrolsüz bir güce dönüşen internet haberciği noktasında kanuni düzenlemelerin de ivedilikle yapılmasını bekliyoruz. Aydın yerelinde gazetecileri hiç bir zaman yalnız bırakmayan sayın valimiz Yavuz Selim Köşger’e şükranlarımı, bizleri onurlandıran siz değerli katılımcılara da sevgi ve saygılarımı sunarım” diye konuştu.

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Aydın, Başkan Cem Ulucan’ın konuşmasını aynen katıldığını belirterek, tüm katılımcılara teşekkür etti. Gecede konuşan Aydın Büyükşehir Vekili Evrim Karakoz ile Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, yaptıkları konuşmada tüm gazetecilerin gününü içtenlikle kutladıklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından, Aydınlı gazetecilerin eski fotoğrafları ile hazırlanan sinevizyon gösterisi ile anılar tazelendi. Daha sonra tüm basın çalışanları ve eşleri müzik eşliğinde eğlenerek stres attı.

4-173.jpg

5-081.jpg

6-060.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.