Aydın’lı Gençler Uluslararası Gençlik Kampına Çağırıyor

Aydın’lı Gençler Uluslararası Gençlik Kampına Çağırıyor

Bu yıl İzmir’in Dikili ilçesinde gerçekleşecek olan 24.Uluslararası Gençlik Yaz Kampı’nın çalışmaları 81 ilde olduğu gibi Aydın’da da tüm hızıyla sürüyor.

Avrupa, Latin Amerika, Balkanlar, Kafkasya, Ortadoğu ve Türkiye’den binlerce gencin katılacağı kampın bu yılki durağı İzmir, Dikili Sotes Tatil Köyü olacak. Heykel, karikatür, fotoğrafçılık, sinema, iktisat, müzik, ritim, resim, edebiyat, televizyon, gazete gibi alanlarda atölyelerde yeteneklerini geliştirecek olan gençler, kampta her gece, Karmate, Kardeş Türküler, Abdal,Luxus, Yel Değirmeni, Raperin, Hakan Vreskala gibi sanatçıların konserleri ile eğlenecek. Ayrıca sinema ve tiyatro oyuncuları Barış Atay ve Caner Cindoruk ile söyleşilerin gerçekleşeceği kampa Penguen karikatüristi Metin Üstündağ’da katılacak.

Aydın’da kamp komitesi adına açıklama yapan Yoldaş Taş, “Türkiye gençliğinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği gençlik yaz kampı bu yıl uluslar arası olmasıyla daha farklı bir  anlam taşıyacak. Ortadoğu, Avrupa ve farklı coğrafyalarda savaş çığırtkanlıklarının ve savaşların olduğu bir durumda dünya gençleri savaşa değil barışa ihtiyaçları olduğunu göstereceği, birlikte üretip, birlikte paylaştığımız, savaşsız ve sömürüsüz bir dünyanın mümkün olduğunu göstereceğiz. Gençlerde kolektif dayanışmanın, başkasını sevmenin ve saygı duymanın kültürü yeşerecek. Emeği bu kültürle, bireyi toplumla, politikayı yaşamımızla, yeniyi tarihle, düşlerimizi gerçekle buluşturacağız. Kampımızda konserler, tiyatro etkinlikleri, atölyeler ve söyleşiler yapılacak. Panellerde, dünya gençlerinin yaşadığı ortak sorunların çözümleri tartışılacak. Kampta ayrıca, çeşitli konularla ilgili irili ufaklı forumlar, sanatçıların, aydınların, bilim insanları ve yazarların katılacağı söyleşiler gerçekleşecek. Üniversitelerde, liselerde faaliyet yürüten kol, kulüp ve topluluklar üretimlerini sergileme olanağı bulacak. Kamp süresince düzenlenecek gece etkinliklerinde ise farklı kültürlerle tanışmanın, kaynaşmanın, enternasyonal dostluk ve dayanışmanın zenginliğini, güzelliğini hep birlikte yaşayacağız. Bütün Aydın’lı gençleri de dünya gençliğinin bu büyük şölenine katılmaya, sorunlarına çözümü hep birlikte aramaya, birlikte öğrenmeye ve eğlenmeye çağırıyoruz. Kamp hakkında daha detaylı bilgi almak isteyen arkadaşlarımız Evrensel Kültür Merkezi Aydın Şubesi (05303234515) veya https://genclikyazkampi.org/ adresinden bilgi alabilirler” dedi.

genclik-kampi1.jpg

genclik-kampi2.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.