AYDINLI PROFESÖR BİLİM KURULU’NDA

AYDINLI PROFESÖR BİLİM KURULU’NDA

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Pınar Okyay, koronavirüsle mücadele kapsamında oluşturulan Bilim Kurulu’na davet edildi.


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında covid-19 salgını ile ilgili ikinci bir bilim kurulu hazırlığı içerisinde olduklarını kaydetmişti. İkinci bilim kurulu hakkında Bakan Koca, "Daha çok vakaların ve sayıların konuşulduğu bir dönemden farklı olarak, psikolojik, sosyolojik, istatistiki ve din sosyolojisi boyutuyla farklı bir ekibin çalışacağı bir kurulun hazırlığı içerisindeyiz" demişti. Aralarında Adnan Menderes Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Pınar Okyay'ın da olduğu  7 halk sağlığı uzmanının Bilim Kurulu’na davet aldığı bilgisine ulaştı. Halk sağlığı uzmanları önceki günkü toplantıya katıldığı öğrenildi.

PROF.DR.PINAR OKYAY KİMDİR? 
1989 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu Okyay, Sağlık Bilimleri Temel Alanında araştırmalarda bulundu. İyi derece İngilizce bilen Okyay,  2000 yılında akademisyen olarak Adnan Menderes Üniversitesi'nde çalışmaya başladı. 2011 yılında Epidemiyoloji Bilim Dalı’nda Profesör olan Okyay, 20 yıldır ADÜ bünyesinde öğretim elemanı olarak görev yapıyor. Prof.Dr. Okyay aynı zamanda Halk Sağlığı Uzmanları Derneği Başkanlığı görevini sürdürüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.