Aydınlı Rabia'nın en büyük hayali TBMM'de sergi açmak

Aydınlı Rabia'nın en büyük hayali TBMM'de sergi açmak

Doğuştan el, kol ve bacaklarını kullanamayan, Aydın’da ayak parmaklarıyla çizdiği resimlerle tanınan Rabia Asrak’ın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü, AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, evinde ziyaret ederek kutladı.

Doğuştan el, kol ve bacaklarını kullanamayan, Aydın’da ayak parmaklarıyla çizdiği resimlerle tanınan Rabia Asrak’ın 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, 3 Aralık’ta Aydın’da olamayacağı için evinde ziyaret ederek kutladı. Ayaklarıyla çizdiği resimler ile beğeni toplayan Asrak 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde Akhisar’da “Benim Renkli Düşlerim” adlı sergiyi açmaya hazırlanıyor.

Daha Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelen ve sohbet eden Rabia'nın Asrak'a tekrar gelmek istediğinde makam aracını göndererek evinden aldırıp tekrar evine bıraktırma sözü veren Savaş, Rabia'nın Ankara’da Cumhurbaşkanını ziyareti hakkında şunları söyledi:

“Rabia Ankara’ya geldi, bizleri ziyaret etti. Sayın Cumhurbaşkanımız ile tanıştırdık Rabia’yı, sayın Cumhurbaşkanımıza portre hediye etti”.

“EN BÜYÜK HAYALİM TBMM’DE SERGİ AÇMAK”
3 Aralık’da Dünya Engelliler Gününde Akhisar’da “Benim Renkli Düşlerim” adlı resim sergisine hazırlanan Rabia’nın bir isteğinin olup olmadığını soran Milletvekili Savaş'a, Rabia, Cumhurbaşkanına hayran olduğunu ve en büyük hayalinin kendisini tekrar ziyaret etmek istediğini belirtti. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) resim sergisi açmak isteğini de ileten söyleyen, bu hayalini de gerçekleştirmek için Savaş’tan yardım isteyen Asrak’a, yanıt veren Savaş, “Mayıs ayı içerisinde meclis başkanlığı ile görüşeyim ilgili arkadaşlar ile görüşeyim orada sergi açmanın prosedürü nedir? Nasıl yapabiliriz? Yetkili arkadaşlar ile konuşayım olmaz ise orada bir sergi açalım” dedi.

Rabia, ziyaretine gelen AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş’a resim çizdi ve çizdiği resmi Savaş’a hediye etti. Yağlı boya bir tablo siparişi de veren Savaş, vedalaşırken Rabia’nın ayağı ile tokalaşması yüzlerde tebessüm oluşturdu. 

11-(3).jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.