Aydınlı şehidin babası yardım eli bekliyor

Aydınlı şehidin babası yardım eli bekliyor

Şehit İsmail Kocabaş’ın babası yardım bekliyor.

Efeler’de yaşayan şehit babası ve KOAH hastası 78 yaşındaki Ali Kocabaş, oturduğu binayı yapan müteahhidin eksiklikleri nedeniyle, oturma ruhsatı alınamadığı ve bu nedenle asansörün bağlanamadığını belirterek, “Evimde rehin kaldım, asansör olmadığı için hiçbir yere çıkamıyorum” dedi.

Efeler Girne Mahallesinde bulunan arsasını, 2013 yılında bir müteahhitle anlaşarak daire karşılığı verdiğini söyleyen Ali Kocabaş, iki yıl önce taşındığı yeni evinden çıkamıyor. Binada bulunan eksiklikler nedeniyle oturma ruhsatı alınamadığını dile getiren Kocabaş, 1993 yılında oğlunun vatan uğruna şehit düştüğünü belirterek, “Ben bu sorun nedeniyle 24 Haziran’da vatanımın geleceği için oy kullanamayacağım” diye konuştu.

“2 YILDIR EVİMDEN DIŞARI ÇIKAMADIM”

Şırnak Andıç’ta hain terör örgütü ile girdiği çatışmada oğlu İsmail Kocabaş’ın şehit düştüğünü ifade eden baba Kocabaş, “Arsamı bir müteahhide daire karşılığı anlaşarak verdim. İki tane 3 katlı bina yapan müteahhittin bana verdiği 3’üncü kata 2 yıl önce taşındım. Taşınmadan önce bir hafta içinde asansörlerin çalışacağını söyledi. Uzun süredir KOAH rahatsızlığım bulunduğu için oturduğum daireden sadece bir kez torunumun düğününe gitmek için indim. Çıkarken de yürüyemediğim için çocuklarım sandalyede çıkarttılar. 2 yıldır hiç evimden çıkamadım” dedi.

“YETKİLİLERDEN YARDIM TALEP EDİYORUM”

Oturdukları binanın yalıtım sisteminin yapılmadığı için oturma ruhsatı verilmediğini belirten Kocabaş, “Taşındığımız günden buyana elektrik ve suyu inşaat şebekesinden kullanıyoruz. Fakat ruhsat alınamadığı için mevcut asansörümüzün bağlantıları yapılamıyor. Müteahhide arıyorum, fakat telefonuma cevap vermiyor. Bu konuda yetkililerden yardım talep ediyorum. Ben bu vatan uğruna oğlumu şehit verdim. Seçim zamanı yaklaşıyor, ama ben bu sorun nedeniyle 24 Haziran’da vatanımın geleceği için oy kullanamayacağım. Evde oy kullanmak için talepte bulundum. Yatalak olmadığım gerekçesiyle talebim kabul edilmedi. Fakat ben evimin içinde zor yürüyorum” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.