Aydınlı Şoförler Artık Korna Çalmayacak

Aydın Şoförler Otomobilciler ve Otobüsçüler Odası, Büyükşehir Kanunu'na göre değişen mevzuatla ilgili olarak, şoförler ve araba sahiplerini bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Toplantıda ayrıca daha sakin bir kent için Efeler Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Korna Çalmayalım’ kampanyasına Aydınlı şoförler destek verdi. Aydın Şoförler Otomobilciler ve Otobüsçüler Odası’na ait düğün salonunda düzenlenen toplantıya Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Semih Özmeriç, Aydın Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Müdürü Osman Zeki Calayır, Efeler Jandarma Trafik Görevlisi Astsubay Kıdemli Bçvş. Gürol Satar, Avukat Namık Atabay ve Aydın Kent Konseyi’nden Dr. Tuncay Erdemir konuşmacı olarak katıldı. Toplantıda, şoförlerin ve araba sahiplerinin yeni mevzuata göre işlerini takip etmeleri gerektiği belirtilirken, önümüzdeki yıl toplu taşıma yapacak olan şoförlerin, Aydın Şoförler Otomobilciler ve Otobüsçüler Odası'nın düzenleyeceği kurslardan sonra şoförlük yapabileceğini belirtildi. Aydın Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Şube Müdürü Osman Zeki Celayır, şoförlerin ve araba sahiplerinin mağdur olmamaları için yeni yönetmeliklere göre işlemlerini takip etmelerini istedi. Yeniden yapılanmayla ilgili dört yönetmelik hazırlandığını ve bu yönetmeliklerin daha iyi hizmet etmesi için çıkarıldığını kaydeden belirten Şube Müdürü Celayır, şoförlerin yolcularla veya diğer şoförlerle olan ilişkileri, gerekse diğer taşımacılık veya her türlü problemleri giderici çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Celayır, "Amacımız ceza yazmak değil, düzene sokmak. Herkesin huzurlu ortamda ekmeğini kazanmasını sağlamak. Bütün şoförlere, araçlarda çalışabilmesi için belge veriyoruz. Şahsın ehliyeti olması yeterli. 2015 yılından itibaren, ticari araç kullanacaklara Şoförler Odası'nın düzenlediği kurslara katılma zorunluluğu getirdik. Sebebi, taşıma sektörünün kalitesini artırmak. Bu kurslara katılmayanlara, personel çalışma kartı verilmeyecek." dedi.

Aydın büyükşehir olduktan sonra şoförleri ilgilendiren yeni uygulamalar başladığını belirten Oda Başkanı Semih Özmeriç ise şoförlerden icra ettikleri mesleğin hakkını vermelerini ve toplumla iç içe olmalarını istedi. Şoförlerin ve araba sahiplerinin yeni mevzuata göre işlerini takip etmeleri gerektiği belirten Özmeriç, "Tamamen değişik bir süreç. Bu sürece alışmak kolay olamayacak ama yasalara ve yönetmeliklere uymak, hem çoluğumuzun çocuğumuzun nafakasını sağladığımız mesleğimizi icra edebilmemiz hem de geleceğimiz açısından önemli. İcra ettiğimiz meslek, insan hayatının her bölümünde önemli. Geleceğimiz olan çocuklarımızı biz taşıyoruz. Doğumdan ölüme kadar hep biz varız. Bu mesleği icara ederken halkın desteğini almamız çok önemli. İnsanların bizi sevmesi, bize saygı duyması lazım. Bu mesleği yapmaktan gurur duyuyorum. Bu mesleği yaparken de toplum içerisinde paylaştığımız özellikle trafikte insanlara rahatsızlık verilmeyeceğini, özellikle ticari taşıt kullananların bunu profesyonelce yapmalarını, biz buna örnek olmalıyız ki bu işi profesyonelce yapmayanlar, ticari olarak yapan bizlerden öğrensinler. Şoförlerimiz, icra ettikleri mesleğin hakkını vermeli ve toplumla iç içe olmalılar." dedi. Aydın Efeler Kent Konseyi'nin başlattığı "Korna Çalmayalım" kampanyasına da destek vereceklerini belirten Semih Özmeriç, "Görüntü kirliliğinin insanları rahatsız ettiğini biliyoruz. Trafikte de gereksiz korna çalma, insanları rahatsız ediyor. Bazen tepki olmuştur, bazen selamlaşma olmuştur, öfkemizi belirtmek, bazen de sarı ışıkta ışığı göstermek zorundaymışız gibi elimiz kornaya gitmiştir. Bu projeye ortak olarak, gereksiz korna çalınması ve gürültü kirliliğine karşı olduğumuzu ve insanları rahatsız etmeyeceğimizi belirtmek için destek veriyoruz." dedi.

<span style=

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.