Aydınlı sualtı sporcuları, Türkiye ikincisi oldu

Aydınlı sualtı sporcuları, Türkiye ikincisi oldu

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) tarafından Balıkesir’in Bandırma ilçesinde organize edilen Zıpkınla Balık Avı Türkiye Şampiyonası'na katılan Söke Belediyespor sualtı sporcuları, şampiyonada 16 takım arasında ikinci oldu.

Takım sporcularından Hüseyin Taşdibi ve Ali Rıza Çirmene ise ferdi sıralamada dereceye girerek, ay sonunda yapılacak Milli Takım kampına katılmaya hak kazandı.

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu ve Bandırma Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleşen Zıpkınla Balık Avı Türkiye Şampiyonası sona erdi. Türkiye'nin farklı illerinden 16 kulübün katılımıyla Bandırma'nın Livatya mevkiinde toplanan 64 sporcu, tekne ve zodyak botlarla Mola Adalar mevkiine gitti. Akşam saatlerine kadar kurallara uygun şekilde avlanan sporcular, farklı türden balıkları avlamanın heyecanını yaşadı. Akşam saatlerinde şampiyona sona erdi ve sporcular botlarla Livatya mevkiindeki balıkçı barınağına geldi. Barınakta kendilerini bekleyen sporseverlere avladıkları balıkları gösteren sporcular, zorlu ve sorunsuz bir yarış yaşadıklarını söyledi.

TÜRKİYE İKİNCİSİ OLDULAR

Yarışmaya Söke Belediyespor adına katılan sualtı sporcuları Hüseyin Taşdibi, Ali Rıza Çirmene, Ahmet Kıyık, Serhan Dağdan ve Cengiz Başboğar, Söke Belediyespor takımı olarak 16 takım arasından Türkiye ikincisi oldu. Sporculardan Aydın Büyükşehir Belediyesi Didim İtfaiye Grup Amirliği'nde çalışan Hüseyin Taşdibi, ferdi sıralamada 64 sporcu arasından üçüncü oldu. Ali Rıza Çirmene ise ferdi sıralamada beşinci sırada yer aldı. Yarışmada bireysel sıralamada dereceye giren Hüseyin Taşdibi ve Ali Rıza Çirmene, ay sonunda yapılacak Milli Takım kampına katılmaya hak kazandı. Hüseyin Taşdibi ve Ali Rıza Çirmene, "Yarışmada büyük özveri gösteren takım arkadaşlarımıza, gidiş-geliş ve konaklamamızda bize destek veren Ahmet Cumhur Sakız, Diş Hekimi Levent Tuncel ve sponsorumuz Deep Master takımı kurucusu Ukraynalı İşadamı Oleg Lyadenko'ya sonsuz teşekkür ediyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.