Aydınlı sürücüler dikkat!

Aydınlı sürücüler dikkat!

Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için kış lastiği takma zorunluluğunun 1 Aralık'ta başlamasının ardından Aydın-İzmir otoyolu Efeler otoban gişelerinde kış lastiği kontrolü yapıldı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca, Karayolları Trafik Kanunu gereği yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçların kış lastiği takmaları, illerin hava ve iklim şartlarına göre yılın belirli dönemi için zorunlu tutulmasının ardından Aydın’da da kontroller başladı. Efeler otoban gişeleri kontrol noktasında yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar trafik ekipleri tarafından durdurularak kış lastiği kontrolü yapıldı.

Aydın İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ümit Eyüpoğlu trafik kontrol programları çerçevesinde denetimleri sürdürdüklerini belirterek, “Trafik kontrol programları çerçevesinde kırmızı ışık, hız, radar, alkol, okul servis denetimleri gibi denetimleri yılın her günü yapıyoruz. Kış döneminin başladığı, havaların soğuduğu, yağışların arttığı, görüş mesafesinin düştüğü bugünlerde kış uygulamalarına ağırlık veriyoruz. Şoförlerin dikkat dağınıklıkları, araçların teknik durumlarında yetersizliklerinden dolayı olan kazalara yönelik ticari araçların lastiklerine, lastik derinliklerine bakıyoruz” dedi.

Şehirlerarası yük ve yolcu taşımacılığı yapan tüm araçların kış lastiği takmalarının zorunlu olduğunu vurgulayan Eyüpoğlu, “Karayolları trafik kanununun ilgili maddesi gereğince şehirlerarası yük ve yolcu taşımacılığı yapan bütün araçların kış lastiği takmaları 1 Aralık ile 1 Nisan arası zorunlu. Aydın il genelinde kış lastiği takma zorunluluğu yok fakat şehirlerarasında var. Ayrıca biz yine kabak lastik olarak tabir edilen lastikleri de kontrol edeceğiz. Araç muayenesi hakkında yönetmelik gereği araç lastiklerinin belli bir kalınlıkta olması gerekiyor” diye konuştu.

35 MOTOSİKLET SÜRÜCÜSÜNE 21 BİN LİRA CEZA KESİLDİ

Kazaların yoğun olarak yaşandığı kesimlerde denetim faaliyetlerinin artırdıklarını söyleyen Eyüpoğlu, kış lastiği denetiminin ardından motosiklet denetimi uygulamasına geçti. Efeler'de İstasyon Bulvarı ve Çine Bulvarı'nda gerçekleşen denetimde 80 motosiklet kontrol edilirken 35 motosiklet sürücüsüne eksik evrak ve kasksız yola çıkmaktan toplamda 21 bin 314 lira ceza kesildi. 10 motosiklet ise trafikten men edildi.

Motosiklet kullanımının il genelinde çok fazla olduğuna dikkat çeken Eyüpoğlu, “Aydın’da motosiklet kullanımı ortalamanın çok üstünde Buna paralel olarak da motosikletlinin karıştığı kazalar da yine Türkiye ortalamasına yakın seviyede. Bunlara önlemeye yönelik özel denetimlerimiz planlanmakta ve uygulanmaktadır” ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.