Aydınlı Ülkücüler İran'ı protesto etti

Aydınlı Ülkücüler İran'ı protesto etti

Ülkü Ocakları Aydın İl Başkanlığı, İran televizyon kanalında Güney Azerbaycanlı Türklere hakaret edilmesine tepki gösterdi.

MHP Aydın İl Başkanı Cem Akbudak, Efeler İlçe Başkanı Serdar Yurt, Aydın Ülkü Ocakları Başkanı Mustafa Karaca, Kadın Kolları Aydın İl Başkanı Hatice Çiçekdemir Türk Eğitim Sen Aydın Şube Başkanı Rıdvan Naci Devli ve ülkücüler, Efeler Atatürk Kent Meydanı'nda bir araya gelerek, İran televizyon kanalını protesto etti.

‘’Türk Milletinin ve milliyetçilerinin susmayan ve susturulamayan sesi olarak, İran'a seslendiğini belirten Aydın Ülkü Ocakları Başkanı Mustafa Karaca, şunları söyledi:

"Aynı kökten beslenen bir zenginlik olan mezhepleri çatışma aracı olarak kullanarak Irak’ta Türkmen soydaşlarımızı birbirlerine kırdırmaya çalışmaktan vazgeç. Suriye’de zulme karşı yürütülen savaşa, mezhep savaşı algısı yükleyerek Türkmenlere yaptığın ve taşeronlarına yaptırdığın katliamlara son ver. Güney Azerbaycan’da, Güney Horasan’da ve Kaşkay Türklerine karşı yürüttüğün asimilasyon ve inkar politikasını sonlandır. Senin zulmünden bıkıp haklı tepkilerini ortaya koyan protestocuları hukuk dışı uygulamalarla sindirme faaliyetlerini bir an evvel terk et. Kafanızı gömdüğünüz kumdan çıkarın ve idare etmeye çalıştığınız topraklara bir bakın. Göreceğiniz tablo biraz haysiyetiniz varsa medeniyetimize dil uzattığınız için yüzünüzü kızartacaktır. Zira göğe doğru yükselen kümbetlerimiz, her taşında bir mana gizli kervansaraylarımız ve niceleri o topraklarda devlet kuran milletimizin eserleridir."

"ÜLKÜCÜ TÜRK GENÇLİĞİ SİZLERLEDİR"

‘’Hem gönül coğrafyamızdan hem de soydaşlıktan gelen kardeşliğimiz hasebiyle bu zor gününde İran Türklerine gerekli diplomatik, bürokratik ve siyasi destek acilen gerçekleştirilmelidir ‘’diyen Karaca, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Baskı ve zulmün boyutlarından ,insan hakları ihlallerinden ulusal ve uluslararası medya kuruluşları ,sivil toplum örgütleri ve Birleşmiş Milletler ile ilgili kuruluşlar haberdar edilerek acilen göreve çağrılmalı ve bu faaliyetlere öncülük edilmelidir. Bu kapsamda en yakın olarak 15-16 Kasım’da Antalya’da gerçekleştirilecek olan G-20 Zirvesinde söz konusu hususlar en yüksek sesle dile getirilmelidir. Kırım’daki, Türkmeneli’ndeki “Türk” kırımına sessiz kalanlar, Doğu Türkistan için gaz alma operasyonunun ötesine geçemeyenleri en azından İran Türklüğünün yanında olmaya davet ediyoruz. Türklüğe dil uzatanlara karşı baş verip baş eğmeyen, gavim gardaşlarımız. Ülkücü Türk Gençliği sizlerledir ve her zamanda sizlerin yanında olacaktır. Bugün bu alandan yükselen sesler Türk Dünyası’nın cennet mekan Başbuğu Alparslan Türkeş’in bozkurtlarının; Elçibey’in, İsa Yusuf Alptekin’in, Rauf Denktaş’ın, Necdet Koçak’ın, Gaspıralı İsmail Bey’in, Dr. Sadık Ahmet’in bozkurtlarına selamları ve dualarıdır. Asla mazlum soydaşlarımızı yalnız bırakmayacak, haklı davalarının her platformda destekçisi ve takipçisi olacağız. 'Ne mutlu Türk’üm diyene." 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.