Aydınlı vatandaşların isyanı

Aydınlı vatandaşların isyanı

Aydın Çine'nin Seferler Yaylası'ndaki yerleşim yerlerine 22 yıldır elektrik alamayan vatandaşlar isyan etti.

Yetkililerin sürekli kendilerini oyaladığını ifade eden vatandaşlar, bir an önce elektrik sorununun giderilmesini istiyor. Gökbel Dağı eteklerindeki Çine'nin Seferler Yaylası'nda ikamet eden vatandaşlar 22 yıldır tüm çabalarına rağmen bir türlü elektrik sorununu çözüme kavuşturamadı.

Elektrik şirketi, belediyeyle bir çok kurum ve kuruluşlara 22 yıl boyunca tüm taleplerini ileten vatandaşlar yetkililerin sürekli kendilerini oyaladığını belirtirken, artık elektrik sorunlarının çözüme kavuşturulmasını istedi.

"ÇÖZECEĞİZ DEDİLER AMA ÇÖZMEDİLER"

Taner Yıldır, "22 senedir buraya elektrik getirmeyi çalışıyoruz. Gökbel Dağında bir çok yayla elektriğe kavuştu ancak biz kavuşamadık. Ne yaptıysak olmadı. Elektrik dağıtım şirketine başvurduk. Belediyeye başvurduk. Herkes bir şey söyledi, herkes işi bir başkasına attı. Seçim önü siyasetçiler hep tamam getireceğiz dedi ama yine de olmadı. Yetkililer bundan 2 yıl önce gelip ölçümlerini yaptı, 34 direk gerekiyormuş, çözeceğiz dediler ama çözmediler. Burada elektriksiz yaşamak çok zor. En çok ağrımıza giden şey de başkalarına yapılan hizmetin bizden esirgenmesi artık biz de elektriğe kavuşmak istiyoruz" dedi.

"REZİLLİĞİMİZİN SON BULMASINI İSTİYORUZ"

Yıldır, çocukların elektrik olmadığı için yaylaya gelmediklerini söylerken "Çocuklarımız yaylaya gelmiyor. Dedelerinde kalıyor. Bende çocuk olsam bende gelmem. Televizyon yok, buzdolabı yok. Işık yok. Süt sağma makinemiz var buzağılarımız burada ama ineklerimiz aşağı mahallede. Elektriğimiz olmadığı için süt sağma makinemizi kullanamıyoruz, buzağıları mecburen annelerinden ayırmak zorunda kalıyoruz. Nenemin ilaçları var, elektrik olan bir eve dolap koyduk, günde 3 kez oraya gidip gelip nenemin ilaçlarını getiriyoruz. Bu rezilliğimizin artık son bulmasını istiyoruz" dedi.

ÇAREYİ GÜNEŞ PANELİNDE BULDU

Hayatını yaylada geçiren ve uzun yıllar elektriksiz yaşayan Kocabıyık çifti ise sorunu güneş paneli ile çözüme kavuşturdu.

Uzun yıllar elektriğin gelmesini beklediklerini söyleyen 68 yaşındaki Mustafa Kocabıyık, "Uzun yıllar elektriksiz yaşadık. Bu bölgede her yerde elektrik var bir bizim burada elektrik yok. Burada 9 haneyiz. Ancak buraya elektrik geldiğinde hane sayısı 15'leri bulabilir. Elektrik olmadığı için çoğu kişi şuan tercih etmiyor. Ben evime güneş paneli taktırdım, elektriğimizi buradan temin ediyorum. Ama elektrik gelir ise ben yinede abonelik alacağım" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.