Aydınlılar Adnan Menderes’i Unutmadı

Aydınlılar Adnan Menderes’i Unutmadı

Demokrasi şehidi merhum Başbakan Adnan Menderes, idam edilişinin 53’üncü yıl dönümünde ‘Tarihin Tanıklığında Adnan Menderes ve Demokrasi Mücadelesi’ konulu konferansla anıldı.

Adnan Menderes Demokrasi Platformu tarafından gerçekleştirilen Adnan Menderes Anma Haftası etkinlikleri kapsamında Menderes’in memleketi Aydın'da "Tarihin Tanıklığında Adnan Menderes ve Demokrasi Mücadelesi" konulu konferans düzenlendi. Aydın Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa Aydın Valisi Erol Ayyıldız, TBMM İdare Amiri ve MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanvekili Evrim Karakoz, Efeler Belediye Başkanvekili Halis Gündaykamu kurum kuruluş ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan konferansta, Müftü Yardımcısı Zekeriya Çallı tarafından Adnan Menderes ve demokrasi şehitleri için dua edildi ve ardından Menderes’in yaşam öyküsünü ele alan belgesel gösterildi.

Menderes ve arkadaşlarının hem yaşadıkları sürece hem de ölümleriyle topluma büyük mesajlar verdiklerini savunan MHP Aydın Milletvekili Uzunırmak, “Menderes, Türk milletine demokrasi bilincinin ve kültürünün yükselmesi için çok büyük mesaj vermiş bir hemşerimiz, bir devlet insanıdır” dedi. Adnan Menderes’in Aydın ve Türkiye’nin medeni iftiharı olduğunu ifade eden Vali Erol Ayyıldız da, "Adnan Menderes medarı iftiharımızdır. Aydın'ın demokrasinin beşiği olmasına Menderes ve arkadaşları vesile olmuştur. Menderes ve arkadaşlarının uğrunda can verdiği değerlere sahip çıkarak, gelecek nesillere aktarmak mecburiyetimizdir. Adnan Menderes ve arkadaşları sadece Aydın'ın değil Türkiye ve dünyanın bir değeri olarak, demokrasi ve aynı zamanda mukaddes saydığı değerler uğrunda gerekirse can verilmesi gerektiğini gösteren en güzel örnektir. Dolayısı ile tüm şehit ve gazilerimizi özellikle Andan Menderes ve arkadaşlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. İyi ki vardırlar, iyi ki demokrasi mücadelesi verdiler" diye konuştu. Tarihin Tanıklığında Adnan Menderes ve Demokrasi Mücadelesi konulu konferansa Adnan Menderes'in liderliğini yaptığı Demokrat Parti (DP) hükümetinin Milli Eğitim Bakanı olan Tevfik İleri'nin oğlu Cahit İleri ise, 27 Mayıs darbesinin yaşandığı döneme ilişkin anılarını anlatarak, çeşitli belgelerle tarihe tanıklık etti.

Aydınlılar Adnan Menderes’i Unutmadı

Aydınlılar Adnan Menderes’i Unutmadı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.