Aydınlılar 'çalışan milletvekili' istiyor

Aydınlılar 'çalışan milletvekili' istiyor

2015 Genel Seçimleri'nin üzerinden yaklaşık bir aylık süre geçerken, Aydın'ın 25. Dönem Milletvekilleri Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki (TBMM) yerlerini aldı.

Hükümet'in kurulamamasındaki boşluk devam ederken, vatandaşlara Aydın’ın 24. Dönem Milletvekillerinden hangilerini hatırladıklarını, yeni seçtikleri 25. Dönem Milletvekillerini ne kadar tanıdıklarını sorduk. Bazı vatandaşlar milletvekillerini tanırken, bazıları da tanımadıklarını söyledi. Vatandaşların yeni dönem milletvekillerinden beklentileri ise, seçimlerden önce olduğu gibi seçimlerden sonra da ilçeleri ziyaret ederek halkın sorunlarıyla ilgilenmeleri ve Aydın'ın kalkınması için bir şeyler yapmaları. "Oturan değil, çalışan vekil istiyoruz" diyen vatandaşlar da var, "Seçim öncesi varlar, seçim sonrası yoklar" diyenlerde. İşte farklı ilçelerden vatandaşların milletvekilleriyle ilgili görüşleri...

 

EFELER

Yaşar Şen (58) Esnaf

Aydın’da seçilen geçen ve bu dönem milletvekillerini tanıyorum. Milletvekillerinin hiçbir bir fonksiyonu yok. Aydın’dan bir bakan çıkarsa o zaman Aydın’a katkısı olacağına inanıyorum. Milletvekilleri Politik davranmamalıdır. Aydın’dan seçilen bütün vekiller birleşip Aydın için bir şeyler yapmalıdır. Oturan vekil değil çalışan vekil istiyoruz.

Ali Osman Özdemir (49) Esnaf

Aydın’dan seçilen 24’ncü ve 25’nci vekillerin hepsini tanıyorum. Tanıtmasına tanıtıyorlar, fakat Aydın için bir şey yapmıyorlar. Aydın için bir tane fabrika açtılar mı? Gençlere istihdam alanları yaratıldı mı? Hepsinin cevabı 'hayır'. İstanbul’daki geçitlerin Aydın’a bir faydası yok. Oy aldıktan sonra olay bitiyor.

Birsen Güngör ( 25) işsiz

Aydın'daki vekillerin çoğunu tanımıyorum. AK Parti, CHP kaç milletvekili çıkarmış, adları nedir bilmiyorum. Bir Ali Uzunırmak’ı tanıyorum. Geçen sene seçilen vekilimiz bu dönem de seçildi. Milletvekilleri seçildikten sonra seçim öncesi çalışmalarında yaptıkları gibi ziyarette bulunmuyorlar. Vatandaşı dinlemiyorlar. Seçim sonrasında da aldıkları oyların sahiplerini unutmasınlar.

Tayfun Baba (58) Esnaf

Aydın’dan seçilen milletvekillerinin hepsini tanıyorum. Hangi parti kaç vekil çıkartmış biliyorum. Biz biliyoruz fakat vekillerimiz bizi görmüyor. Aydın’dan seçilen bütün milletvekilleri Aydın için çalışmalıdır. Aydın için bir istihdam alanı oluşturulması gerekiyor. Hükümette kurulmadı, hangi parti hükümeti geçerse o partiden seçilen vekillerimiz Aydın'ı da unutmamalıdır. Aydın olmadan oraya seçilemezlerdi.

Ümmet Şimşek (46) Esnaf

Aydın’dan meclise giden 24’üncü ve 25’inci dönem milletvekillerinin hepsini duydum ve hangi partiden olduklarını biliyorum. Aydın’dan seçilen şu zamana kadar bütün vekillerin Aydın'a hiçbir faydası olmadı. Diğer şehirlerin milletvekilleri şehirleri için güzel şeyler yaparken, bizim vekillerimiz hiçbir şey yapmadı. Aydın bence üvey evlat konumunda, oyunu alıp gidiyorlar.

Nalan Tosun

Aydın’dan seçilen çoğu milletvekillerini tanıyorum içlerinde bilmediklerim de var. Seçim öncesi kendilerini tanıtıyorlar sonrasında bir daha göremiyoruz. Aydın için çalışan vekiller istiyoruz. Siyasi görüşleri farklı olan Aydın’dan seçilen tüm vekiller siyaseti bir yere bırakıp Aydın için bir şeyler yapmalıdır.

Salih Köseoğlu (Esnaf)

24 ve 25’inci dönemde Aydın’dan seçilen vekilleri tanıyorum. Seçim öncesi tanıtımlarını yapıp seçim sonrası kayboluyorlar. Milletvekillerimizin Aydın için hizmet etmesini, seçim öncesi gibi seçim sonrası da halkıyla ilgilenmesini istiyoruz. Aydın'a geldiklerinde parti binalarına kapanmalarını değil halkıyla ilgilenen vekiller istiyoruz.

Dilek Çiftçi - Özel Sektör

Siyasetle pek fazla ilgilenmiyorum. Bildiğim tek şey Aydın'ın 4 milletvekili çıkardığı. Milletvekillerinden beklentim, halkın aralarına girerek halk için çalışmaları. Mecliste laf kalabalığı ve atışma yapmak yerine daha işe yarar şeylerle meşgul olsunlar.

 

KUYUCAK

Murat Türkmen (21) Öğrenci

Geçmiş dönemde 3 CHP 3 AKP ve 1 MHP'li milletvekili çıkmıştı ilimizden. Ben bu 7 milletvekilini de tanıyordum. Bu dönemde ise AKP'nin 2. sıradan çıkarmış olduğu Abdurrahman Öz'ü tanımıyorum. Kuyucaklı olmasına rağmen, daha önce ismini hiç duymadım. MHP'de ise Ali Uzunırmak yıllardır tanınıyor, herkes biliyor. CHP'nin milletvekillerinde ise Hüseyin Yıldız'ı tanımıyorum. Bazı milletvekilleri adaylık sürecinde çok iyi çalışma yapmayıp, kendilerini bizlere tanıtmadılar.

Mehmet Öztürk (19) Öğrenci

Bazı milletvekillerini gerçekten tanımıyorum. Geçmiş dönemde CHP'li Osman Aydın'ı tanımıyordum. Bu dönemde ise AKP'li Mehmet Sadık Atay ve CHP'li Hüseyin Yıldız'ı tanımıyorum. MHP'li Ali Uzunırmak ve AK Partili Mehmet Sadık Atay, bizleri hiçe sayıp ziyaret etmediler. Ben bu şahısları seçim arabalarından mı tanıyayım, yoksa her yere asılan afişlerden mi tanıyayım? Şahıslar kendileri gelip, kendilerini tanıtmalı bence.

Fatih İnci (20) Öğrenci

Bütün milletvekillerini tanıyorum. Seçim dönemini de aktif olarak takip ettim. Fakat bazı seçilen milletvekillerinin iyi çalışmadığını düşünüyorum. Kendilerini bizzat gelip tanıtmadılar. Sonuç olarak Aydın'dan 3 parti de milletvekili çıkardı, fakat bazı milletvekilleri gerçekten seçim çalışması yapmadı. Ben buradan sesleniyorum milletvekilleri seçimden önce nasıl köylere geliyorsa, seçimden sonra da gelmeli ve köylünün dertlerini dinlemeli.

İlknur Tekelioğlu (42) Ev Hanımı

Milletvekillerini tanımıyorum, pek de ilgilenmiyorum. Bazı milletvekillerini eşimin dükkanı nedeniyle, esnaf ziyaretleri sırasında tanıma fırsatım oldu. Geçmiş dönemde de pek ilgilenmedim. Kim işini düzgün yapacaksa o seçilsin diye düşünüyorum. Parti fanatiği değilim.

Ramazan Yaman (67) Emekli

Partilerin milletvekili adaylarını seçim arabaları sayesinde tanımaya başladık artık. Bazı milletvekilleri bizleri seçmen gözüyle görmedi sanırım ve burada gelip bize kendilerini tanıtmadılar. Bizleri kendilerine sadece seçim arabası ve afişlerle tanıtma fırsatı sundular. Geçmiş dönemde de aynısı oldu diyebilirim. Milletvekillerimizin bazıları da her dönem aynı şeyi yapıyor. Seçim öncesi varlar, seçim sonra yoklar. Seçilip gidiyorlar sanki. Bizlere verilen sözler yerine getirilmiyor. Seçim sonrasında gelip sorunlarımızı dinlemiyorlar.

Ali Altıntaş (70) Çiftçi

Aydın'ın Büyükşehir statüsüne geçmesinden sonra, CHP'nin burada daha başarılı olduğunu görüyorum. Diğer partilere oranla CHP'li vekilleri daha iyi tanıyorum. CHP'li vekiller tek tek değil de bir bütün halinde buralara gelerek bizleri kendilerine tanıttılar. Diğer parti adaylarını da tanıyorum ama onlar kendileri buralara gelip, bizlerin sorunlarını dinlemediler. CHP'nin bu dönem Kuyucak'ta 1. parti çıkmasının faktörü Özlem Çerçioğlu ve Kuyucak halkının CHP'li milletvekilleri tanımasına bağlıyorum.

 

İNCİRLİOVA

Metin Demir (50) Acarlar Muhtarı

24. Dönem Aydın Milletvekillerimiz, Aydın’a gözle görülür bir hizmet yapmadıklarından dolayı kendilerini hatırlamak istemiyorum. 25. Dönem Aydın Milletvekillerimizden, AK Partili Abdurrahman Öz’ün dışındaki vekilleri tanıyorum. Kendilerinden Acarlar Beldemiz başta olmak üzere, Acalar’dan aldıklarını vermelerini istiyorum.

Ferhat Yıldızer (62) Emekli

Önceki dönem Aydın Milletvekillerimizi kısmen hatırlıyoruz. Şu anki mevcut Aydın Milletvekillerimizi ise yine kısmen tanıyoruz. Kendileri halkın içinde olduklarını defalarca söylemelerine karşın, biz bu samimiyeti ne yazık ki göremiyoruz. Kendilerinden Aydın’a fabrikalar, iş sahaları kurmalarını istiyoruz. Türkiye’deki büyükşehirler arasında büyük fabrikaları olmayan tek ilin Aydın olması, milletvekillerine düşen en büyük sorumluluklardır. Aydın'daki fabrika açığını komşu ilimiz Denizli karşılamaktadır. Yılların fabrikası Aydın Tekstil, zamanında 600 kişiye iş imkanı sağlamıştı. Ancak süregelen siyasi otoritelerle, iş hacmi aynıyken çalışan sayısı artırıldı ve fabrikayı zarara uğrattı. Nihayetinde fabrika kapatıldı.

Mesut Küçük (43) Esnaf

Önceki dönem milletvekillerimizi gazetelere verdikleri demeçler kadarıyla hatırlıyoruz. Günümüz Aydın Milletvekillerini de aynı şekilde, gazetelerde veya broşürlerde gördüğümüz kadar tanıyoruz. Aydın'ın sorunlarını bilmekle milletvekili olunmuyor. Bu sorunları çözmek için koltuklarından kalkarak sorunları çözmek için çalışacak milletvekilleri istiyoruz. Bu zamana kadar Aydın’a gelmiş, Aydın'ı temsil etmiş milletvekilleri Aydın halkının hakkını yeteri kadar savunmadıklarını gördük. Bir dünya kenti markası haline gelen Aydın iline yakışacak, iktidar ve muhalefet milletvekillerinin ciddi ve samimi projelerle yarışmalarını bekliyoruz. Başarı gösteremediklerinde gerektiğinde partilerinden istifa etmelidirler.

Nusret Kıllı (31) Esnaf

İki dönemdir üst üste görev alan milletvekillerimizi, Aydın'a kazandırdıkları projeler kadar tanıyoruz. Aydın ilinin daha da kalkınabilmesi için gerçekten savaşan milletvekillerinin olmasını istiyoruz. Aydın milletvekillerine hedef olarak Denizli ilini gösteriyorum. Denizli ili gibi olmamız için projelerin yarıştığı bir Aydın milletvekilleri olmalarını istiyorum. Aydın gündeminden düşmeyen su faturaları 1 yıldır düzenlenmiyor iken onca projeden bahsetmemiz ne kadar doğru olacak, bekleyip göreceğiz.

Melike Erginer – Sigortacı

25. Dönem Aydın milletvekillerinin içerisinde, bir önceki dönemde görev alanları tanıyorum. Kendilerini gazetelerde yada seçim çalışmalarına katıldıkları kadarıyla tanıyorum. Aydın ili için taş üstüne taş koyacak, Ankara’dan tuttuğunu koparacak vekiller istiyoruz. Muhalefet milletvekillerinin çalıştığı kadar iktidar milletvekillerinin çalıştığını göremiyoruz. Aydın milletvekillerimiz önce Aydın'ı düşünmeli, ardından siyaset yapmalı.

 

ÇİNE

Adnan Hazar (60) Emekli

Eski milletvekillerinin hepsini tanımıyorum, çok ortalıklarda dolaşarak kendilerini tanıtmamış olabilirler. Çineli olduğu için sadece Osman Aydın’ı tanıyoruz ve bununla birlikte Mehmet Erdem ve Ali Gültekin Kılınç’ı da tanıyoruz. Eski dönem milletvekillerinin çok çalışmadığını düşünüyorum. Yeni milletvekillerini hemen hemen hepsini biliyoruz. Ama Aydın için ellerinden gelenin fazlasını yapmalılar. Emekli maaşlarını yükseltmek için uğraşmalılar. Birde okumayanlar ne olacak. Okuyamayan insanlarımız için de bir çaba içerisinde olmalarını ümit ediyoruz.

Ahmet Kahraman (37) Esnaf

Eski milletvekillerini biliyorum. Aydın için çok fazla çalıştıklarını düşünmüyorum, çalışanlarında hakkını yemek istemem. Yeni milletvekillerini isim olarak aşağı yukarı hepsini tanıyorum. Fakat halkın oyu ile Ankara’ya giden bu seçilmiş kişilerin Aydın ile Ankara’yı birbirinden ayırmaları ve Aydın için mücadele vermeleri gerekli. Birbirlerine çalım atma çabası içerisinde olmadan bir bütün olarak Aydın'ın sorunları için uğraş vermeliler. Aydın'a yatırımcıların gelmelerini ve bu sayede ekonomi ve iş alanlarına canlılığın gelmesini sağlamalılar.

Orhan Örnekçi (58) Müzik Organizatörü

Eski milletvekilleri içerisinden tanıdığımız Osman Aydın var. Yenilerden ise Metin Lütfi Baydar'ı biliyorum. Sevilen bir kişiliği olduğu kanaatindeyim. Fatih Atay ise Çineli olduğu için yakından tanıyoruz. Bütün milletvekilleri bu saatten sonra bir bütün olup Aydın'a hizmet aşkı ile beslenmeli ve Aydın'ın kalkınması için çalışmaları gerekmektedir. Ankara’da Aydın halkını en iyi şekilde temsil etmeleri gerekir. Aydın'daki işsizlere iş imkanları sağlamaları gerekir. Aydın'ın kültürel faaliyetlerinin çoğaltılmasında etkin rol oynamaları gerekir.

İbrahim Çalışkan (50) Çiftçi

Eski milletvekillerinin çok başarılı olduğu söylenemez. Hemen hemen hiç birini çok fazla tanımıyoruz. Tanışma fırsatım da olmadı zaten. Seçim öncesi kapı kapı dolaşan vekillerimizden seçim sonrasında da halkı unutmalarını gerektiğini hatırlatmak isterim. Geçmiş dönemdekiler bunu çok fazla yapmadı. Aydın Büyükşehir olduktan sonra mahalleye dönüşen köylerde sıkıntılar çoğaldı. Vekillerimiz bu sıkıntıların giderilmesi konusunda üzerilerine düşen görevlerden daha fazlası için çaba göstermeli.

Arif Soğukkuyu (53) Çiftçi

Eski dönem milletvekilleri çabuk unutulacak gibi görünüyor. Çünkü Aydın’da çok etkileri olmadığını düşünüyorum. Fakat yeni vekillerden umutluyum. Özellikle Abdurrahman Öz çok dikkatimi çekiyor. Aydın'a faydalı olabileceğini düşünüyorum. Bütün milletvekillerimizden halk olarak isteğimiz Aydın’da farklı iş sahaları açılmasında önü çeken kişiler olmaları. Aydın’da açılacak birkaç fabrikanın halkına çok faydası olacaktır. Bunu yapabilirlerse güzel olur. Bugüne kadar gördüğüm ve Aydın'a hizmetleriyle çok iyi hizmet eden tek milletvekili ise ANAP Aydın Milletvekili Cengiz Altınkaya olmuştur.

Sefa Akay (52) Döner Ustası

Eski dönem ve yeni dönem milletvekillerini çok bilmiyorum. Bu bizim ilgisizliğimizden kaynaklanıyor olabileceği gibi onların da insanlara çok fazla dokunmamasından kaynaklı olabilir. Farklı siyasi partilerden seçilerek Ankara’da Aydın'ı temsil etme sorumluluğunu üstlenen vekiller, bir bütün olarak ortak hareket etmeli ve Aydın için hizmet etmelilerdir. Bu bütünlüğü sağlayamazlar ise kaybeden yine Aydın olacaktır. Vekiller yatırımcıları Aydın'a çekmeliler. Bir de Adnan Menderes Üniversitesi’nde bölümlerin fazlalaştırılması için çaba göstermeliler. Bu sayede Aydın'a daha çok öğrenci gelmesinin sağlanması gerekir.

 

 

NAZİLLİ

Ruhi Dolu (36) Cami Görevlisi

24. Dönem Milletvekillerinden bildiklerim, Ali Gültekin, Ali Uzunırmak, Semiha Öyüş, Bülent Tezcan, Mehmet Erdem. Pek faydası olmadı. Aydın için bir hizmette bulunduklarına inanmıyorum. Güzel şeyler yapılabilirdi Aydın için. Bundan sonrası için beklentilerimiz ortada, bekleyip göreceğiz.

Mehmet Yıldız (81) Çiftçi

24. Dönem milletvekillerinden, Ali Uzunırmak ile Ali Gültekin Kılıç’ı biliyorum. Diğerleri hakkında pek bir bilgim yok. Aydın için vekillerimiz çalışmıyor. Sadece seçim zamanı duyuyoruz isimlerini, bir daha Aydın’a geliyorlar mı emin bile değilim. Oy aldıktan sonra iş bitiyor. Bu böyle olmamalı, milletvekilleri her zaman halkın içinde olmalı.

Mülayim Öztürk (45)

Aydın'da seçilen vekillerimizi tanıyorum hangi parti kaç vekil çıkarmış bilgim var. Fakat vekillerimiz Aydın için çalışmıyor. İnsanlarla iç içe değiller, derdimizi tasamızı pek bilmiyorlar. İlçe teşkilatlarıyla sürekli iletişim halinde olmaları gerekiyor.

Safiye Sarı (18) Çalışan

24. ve 25. Dönem milletvekillerini tanımıyorum. Sadece Ali Uzunırmak ile Ali Gültekin Kılınç’ı duydum. Aydın için çalışmaları gerektiğini düşünüyorum. Şehrimiz için bir emek sarf etmeliler. Biz de bu değişimi hissetmeliyiz.

Hatice Kocaeski (45) Esnaf

Seçilen vekillerin çoğunu tanıyorum. Kim hangi partiyi temsil ediyor biliyorum. Vekillerimiz daha çok çaba göstermeli Aydın için seçildiklerini unutmamalılar. AK Parti milletvekillerini daha çok görüyorum onların faydalı olduğunu düşünüyorum. Seçildikten sonra bile bizim bölgemizde isimleri gündemde, çünkü gelip gidiyorlar. Vekillerin tamamı bu anlamda halkın sorunlarıyla yakından ilgilenmeli.

Zafer Aba (36) Çiftçi

24’üncü ve 25’inci Aydın’dan seçilen milletvekillerini biliyorum. CHP, AK Parti ve MHP kaç vekil çıkartmış hepsini bilirim. Hepsi olmasa da Aydın için çalışanlar olduğunu düşünüyorum. Mehmet Erdem ve Ali Gültekin Kılıç’ın şehrimiz için bir şeyler yapmaya çalıştığına inanıyorum. Bundan sonra yeni vekillerin Aydın'a daha fazla katkı sağlaması gerektiğini düşünüyorum. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.