Aydınlılar ‘Dünya Sağlık Günü’nü Köşk’te kutlayacak

Aydınlılar ‘Dünya Sağlık Günü’nü Köşk’te kutlayacak

Adnan Menderes Üniversitesi Şehir Sağlığını Geliştirme Araştırma ve Uygulama Merkezi (ŞESAM), 7 Nisan Dünya Sağlık Günü’nü Köşk ilçesinde etkinliklerle kutlayacak.

Sağlıklı yaşam, sağlıklı ortamlar için akademik ve sosyal çalışmalar yürütmek üzere bir araya gelen Adnan Menderes Üniversitesi Köşk Meslek Yüksekokulu, Adnan Menderes Üniversitesi Şehir Sağlığını Geliştirme Araştırma ve Uygulama Merkezi (ŞESAM) ve Köşk Belediyesi 7 Nisan’da Bilgi ile Eğlencenin Buluştuğu Bir Etkinliğe İmza Atıyor. ŞEŞAM Müdürü Prof. Dr. E. Didem Evci Kiraz, konuya ilişkin yaptığı açıklamada; “Dünya Sağlık Örgütü’nün anayasasının yürürlüğe girdiği 7 Nisan tarihi her yıl Dünya Sağlık Günü olarak kutlanmaktadır. Bugün çerçevesinde, her yıl önemli halk sağlığı sorunlarından birisi belirlenmekte ve çeşitli etkinliklerle gündeme getirilmektedir. 2015 yılı Dünya Sağlık Günü teması ‘Güvenli Gıda’ olarak belirlendi. Yeni veriler gıda kaynaklı hastalıklarda ‘güvenli olmayan gıda’nın yol açtığı küresel tehdidi göstermektedir. Güvenli gıda temini, arzı için işbirliği içinde, sınıraşan faaliyetlere ihtiyaç vardır” dedi.

Köşk’te çeştli etkinlikler gerçekleştirileceğini kaydeden Kiraz, “2015 yılı içim Merkez faaliyetlerini Yönetim Kurulu Üyelerimizle planladık. Görev paylaşımı ve kurum ziyaretlerimizi yaptık. Bu yıl için etkinliklerimizde, şehir olarak Köşk’e odaklanmaya karar verdik. Köşk Belediyesi ile görüşmeler yaptık. Bu çerçevede Aydın Sağlık Meslek Yüksekokulumuz organizasyonunda, 17 Mart 2015’de bir fidan dikimi gerçekleştirdik. Ardından, 7 Nisan etkinliklerinin planlaması için Köşk Meslek Yüksek Okulu’muzla görüşmeler yaptık. Bu noktada, emeği geçen herkese, bize destek veren tüm arkadaşlarıma, kurumlara, çalışanlara teşekkür ediyorum. Herkes gönüllülüğe dayanan büyük katkılar sağladılar. DSÖ Türkiye Temsilciliği’ne teşekkür etmek istiyorum. Bizlere Türkçe doküman desteği sağladılar. Bu dökümanlar ve okulumuzun ürettiği anketlerle mahalleler dolaşıldı. Halka birebir duyurular ve davet yapıldı. Bu çalışmalardan bir gösterim hazırlandı. Anketler değerlendirildi. ‘Sağlıkla ve Güvenle Hazırlanmış Köşk Yöresel Yemekleri Yarışması’ hazırlıkları başlatıldı. Bu konuda desteklerinden dolayı ADÜ Söke Meslek Yüksek Okulu’muza teşekkür ediyorum. Harika bir işbirliği örneği ortaya çıktı” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.