Aydınlılar müjde

Aydınlılar müjde

Aydın'da 400 milyonluk yatırımın imzaları atıldı. Sökeli iş adamı Tamer Makaraç, 15 yıldır fason üretim yaptığı VF Corporation’un Türkiye’deki fabrikasını satın alarak iş hayatına yeni bir soluk kattı.

Tekstil sektörünün Söke ve Aydın için bir lokomotif olduğunu belirten Makaraç, hedeflerinin kısa bir süre sonra bin 300 işçi ile üretim yapmak olduğunu söyledi.

Lee, Wrangler, The North Face gibi tanınmış markaları bünyesinde bulunduran ABD merkezli VF Corporation, geçtiğimiz yıl Aydın Söke’deki fabrikasını, satış mağazasını ve dağıtım merkezini kapatarak yaklaşık 700 işçinin işine son vermişti. VF Ege Giyim Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti olarak Türkiye’de faaliyet yürüten VF Corporation, fabrikayı Sökeli iş adamı Tamer Makaraç’a satma kararı aldı. Ön protokollerin yapıldığı satışın ardından devir teslim işlemlerinde de sona gelindi. Taraflar büyük imzayı atarak Aydın sanayisine yeni bir soluk kazandırdı.

ÜRETİME MART'TA BAŞLANIYOR

VF Corporation'un kısa bir süre sonra 2009 yılındaki potansiyeline gelerek yine en az bin 300 işçi ile üretim yapacağını söyleyen Makaraç, "Tekstil sektörü Sökemizin ve Aydın’ın lokomotifidir. 2009’da bu fabrikada bin 300 kişi çalışıyordu. Sonra 2008’de ufak bir krize girdi. Krize girmesine rağmen 686 kişiye düştü. Sonra tekrar tekstilimiz canlandı. Fabrika ihracatı paket program olarak aldı tüm firmalar gibi bu konuda da onları üreten işletmecilere döndüler. Yani imzalar atıldı. Allah izin verirse Mart'ta kaldığımız yerden 686 kişiyle üretime başlıyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.