Aydınlılar sağlıklı içme suyuna kavuşuyor

Aydınlılar sağlıklı içme suyuna kavuşuyor

Aydın Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, Aydın merkez ve ilçelerdeki tüm içme suyunun sağlandığı su depolarını yenileme hamlesi başlattı.

Büyükşehir Belediyesi’ne, Özel İdare’den geçen sağlıksız kötü koşullarda içme suyunun sağlandığı su depolarını komple elden geçiren ASKİ Genel Müdürlüğü ekipleri çalışmalara Karacasu, Nazilli ve Bozdoğan ilçelerinden başladı. İlk etapta 100 su deposunu ihaleye çıkaran Büyükşehir Belediyesi’nin etap etap il genelindeki tüm içme suyu depolarını yenileyerek Aydın halkının daha sağlıklı, temiz ve hijyen koşullarda içme suyuna kavuşturmayı hedefliyor.
 
BÜYÜKŞEHİR ÖNEMLİ BİR SORUNU DAHA ÇÖZÜME KAVUŞTURUYOR

Yaklaşık 3 milyon liraya ihale edilen çalışmalar kapsamında Kuyucak-Kurtuluş, Pamukören, Nazilli-Durasallı, Köşk, Efeler, Didim, Kuşadası, Koçarlı, Karpuzlu, Çine, Bozdoğan ilçesinde devam eden çalışmalarda ilk etapta 100 içme suyu deposu yenilenecek.
 
AYDIN HALKI SAĞLIKLI İÇME SUYUNA KAVUŞUYOR

Aydın ve genelinde başlatılan çalışmalarda Karacasu’da Palamutçuk, Dereköy, Güzelköy, Yenice, Ataeymir, Karabağlar, Karacasu merkez, Çamarası, Yeşilyurt, Alemler, Dedeler, Yaykın (Kozludere), Tepecik, Bingeç Mahalleleri’ne ait içme suyu depoları bakım onarım ve yenileme kapsamında Özel İdare’den devralınan 26 su deposunda çalışmalar aralıksız sürüyor. Çalışmalar kapsamında bakımsız ve sağlıksız olan su depolarının iç kısımları sıvanıp fayansla kaplandı. Ayrıca manevra odaları, giriş, çıkış boruları merdiven, kapı pencereleri komple yenilenen depoların dış cephesinde de sıva, boya, çevre temizliği ve güvenlik açısından tel örgü çalışmalarının da sürdüğü bildirildi.
 
Yenilenen su depolarıyla, Aydın halkına daha sağlıklı ve temiz koşullarda içme suyu verilmesi hedefleniyor.

KAYNAK: DENGE

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.