Aydınspor 1923’ün Takım Otobüsü Haczedildi

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Aydınspor 1923’ün kupalarının ardından takım otobüsü de haczedildi. Menemen deplasmanı öncesi takım araçsız kaldı.

Aydınspor 1923’de yeni yönetim mali krizi aşmaya çalışırken her gün yeni bir sorunla karşı karşıya kalıyor. Geçtiğimiz günlerde takımın forma ve malzeme tedarikçisi firmanın başlattığı icra takibi sonucu takımın kupalarına el konulurken, bu sefer takım otobüsünün taksitleri ödenmediği için otobüs haczedildi. Süha Bayırlı başkanlığı döneminde Sportif A.Ş. tarafından 210 Bin TL’ye satın alınan giydirilmiş takım otobüsünün ilk 5 taksitinin ödenmesinden sonra bir daha ödeme yapılmadığı öğrenildi. Bunun üzerine otobüsün satın alındığı firma icra takibi başlattı. Sabah saatlerinde kulübe gelen firma avukatı ve icra memurları otobüsü götürmek için gerekli işlemleri yürüttü. Firma yetkilileri otobüsü götürmeden Aydınspor 1923 taraftarları ve kulüp çalışanları otobüsün efe figürlü siyah beyaz giydirmesini söktüler.

‘OTOBÜSÜ KULLANMAK İSTEMİYORDUK’

Otobüsün götürülmesi sırasında basın mensuplarına açıklama yapan Aydınspor 1923 Kulüp Başkanı Özgür Keskin, otobüsün haczedilmesinin kendileri için şer değil hayır olduğunu söyledi. Otobüsün normal değerinin 100 Bin TL civarında olduğunu 210 Bin TL ve yüksek faizli alınan otobsün kulübe zarara soktuğunu ileri süren Başkan Keskin, “Otobüsle ilgili yaşanan sıkıntıyla ilgili lizing firmasıyla uzun süredir görüşüyorduk. Otobüsün 210 Bin TL’ye 36 ay taksitle alındığını ve Ocak ayından bu yana ödeme yapılmadığı için 60 Bin TL ekstra faiz birikmiş. Göreve geldikten sonra otobüsle ilgili icra takibi başlatıldığını öğrendiğimiz için taksit ödemesi yapmadık ve kısa süre önce icra tebligatı geldi. Süreç devam ederken bugün de alel acele icra memuru, avukat ve şoför gelerek otobüsü haczettiler. Bizde zaten bu aracı kullanmak istemiyorduk. Bu aracı burada tutmak kulübe 120 Bin TL zarara uğratmak anlamına geliyordu. Bizim böyle bir zararı çekme gibi bir lüksümüz yok” dedi. Yaklaşık bir ay içinde takıma yeni bir otobüs kazandırılacağını dile getiren Özgür Keskin, Aydınspor 1923’ü seven bir kişinin takıma yeni bir otobüs alacağını müjdeledi.

‘KUPALAR GERİ GELECEK’

Diğer yandan Şahin Kaya yönetimi sırasında takımın malzeme tedarikçisi firma tarafından haczedilen kupaları geri getirme konusunda verdiği söz hatırlatılan Özgür Keskin, “Verdiğim sözün arkasındayım. Şuanda bu konuda çalışmalarımız sürüyor. Kupaları geri getirebilmemiz için paranın bir kısmını değil, borç tadili yapmamız gerekiyor. Borç tadilini yapıp ön ödemeyi yaptığımızda kupalarımızı buraya getireceğiz. Kulübün neresini el atsak elimizde kalıyor. Ekstradan bir sürü borç çıktı. Eğer bu kulübü yürür vaziyette tutamazsak hedeflerimize ulaşamayız” şeklinde konuştu. Aydınspor 1923 Kulüp Başkanı Özgür Keskin, yeni otobüs satın alınana kadar otobüs kiralama yöntemiyle sorunu çözeceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.