Ayfer Hatipoğlu: Ödül Ya Da Cezada Aşırıya Kaçmayın

Ayfer Hatipoğlu: Ödül Ya Da Cezada Aşırıya Kaçmayın

Rehber Öğretmeni Ayfer Hatipoğlu, karne gününün çocuk psikolojisinde çok önemli bir yeri olduğunu söyledi.Velililere yarılarda bulunan Hatipoğlu, “Yaklaşık 180 iş gününü geride bıraktık. 8 aylık çocuk...

Rehber Öğretmeni Ayfer Hatipoğlu, karne gününün çocuk psikolojisinde çok önemli bir yeri olduğunu söyledi.

Velililere yarılarda bulunan Hatipoğlu, “Yaklaşık 180 iş gününü geride bıraktık. 8 aylık çocuklar büyük bir maratondan çıkmış olacaklar ve 3 ay uzun dönem yaz tatili yapacaklar. Bir takım önerilerimiz olacaktır muhakkak. Öğrencilerin karnelerindeki kırıklara çok takılmamalarını, 3 ayı çok iyi değerlendirmelerini istiyorum. Öncelikle yaz okulları oluyor onları değerlendirebilirler, aileler çocukları ile uzun bir dönem baş başa geçirebilirler. Sosyal faaliyetlere katılabilirler, tiyatro sinemaya gidebilirler” dedi.

“Karnedeki kırık notlar bazı veliler tarafından yanlış algılanabiliniyor” diyen Hatipoğlu, “Anne- baba -çocuk üçgenini çok iyi gözlemlemek lazım, başarısızlığın altında bir çok sebep vardır, bazen de velilerin yanlış tutumları kırık notlara neden olabilir. Yaz dönemimde belirli bir plan dahilin de çocukları çalışmaya sevk etmeye çalışılabilir. Dengeli bir biçimde ne çocuk dersle boğulmalı, uygun program çerçevesinde, birlikte vakit geçirerek yapılmalıdır. Önemli olan kırık derlerin sebebini bulabilmektir. Bunun üzerinde çalışmak gerekiyor. Velilerinde mutlaka okul ile iş birliği içinde olması lazım. Beklide bu anlamda anne babalara yardımcı olmak gerekiyor. Şimdi birde özellikle karneden yola çıkarak ceza verilebiliyor çocuğa bu doğru bir karar değil. Ceza da ödülde abartılmamalı aslında. Artık her şeyi ödül çerçevesinde düşünecektir. Önce karşılıksız koşulsuz sevgimizi göstermeliyiz. Karnede zayıfta olsa önemli olan onun akıl ve ruh sağlığı aslında. Ona bakmak gerekiyor. Hayati önem taşıyan ceza vermek değil tabii ki. Çocuğu mutsuz edecek ceza kesinlikle kabul edilecek bir ceza yöntemi deği. Karnesi iyi veya kötü olması hayatta başarılı olması veya olmaması anlamına gelmiyor. Yelpaze çok geniş. Ben çok iyi biliyorum ilköğretimde karnesi çok zayıf bir çocuk sonradan da çok iyi açılabiliyor, başarılı olabiliyor. Önemli olan çocuk üzerinde kilit noktaları bulup bunların üzerinde yoğunlaşmak gerekiyor. Yaz kampında okullarda çok geniş yelpazeli çalışmalar var. Sadece akademik yönden değil, yüzme olabilir, basketbol olabilir, diğer alanlarda da çocuğun yeteneğini ortaya çıkaracak aktiviteler var. Her şeyden önce aileler çocuklarının koşulsuz her şeyden önce kendi çocukları olduğu için onları kucaklamak gerekiyor. Çok aşırı ödüle kaçmak çok fazla cezaya kaçmak çocuğu akıl ve ruh sağlığını olumsuz etkileyecektir. Her şeye rağmen çocukların hayatta sahip oldukları en güzel şey ona sahip çıkmak ve bu sorunun altında yatan şeyi bulmak gerekiyor” diye konuştu.(EFE)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.