Aytaç Cinayeti’nde silahlar bir kez daha konuştu

Aydın’ın Nazilli İlçesi’nde 23 Temmuz'da gürültü yüzünden çıkan kavgada Aytaç Ot’u (31) pompalı tüfekle öldüren ve tutuklanan Vedat Göz’ü (18) cezaevinde ziyarete gelen babası Celal Göz (65) saldırıya uğradı.

Aytaç Ot’un babası Bedri Ot’un gerçekleştirdiği tespit edilen saldırıda kahvehanede oturan Ziyaeddin Tayanç (54) da yaralandı. Bedri Ot’un dikkat çekmemek için tabancayı kızı Emel Ö.’ye taşıttığı öğrenildi. Olay, Osman Yozgatlı Mahallesi’nde bulunan Aydın E Tipi Kapalı Cezaevi önünde bugün saat: 13.00 sıralarında meydana geldi. Nazilli'de 23 Temmuz'da motosiklet gürültüsü yüzünden iki akraba arasında çıkan kavgada babasına tokat atan 18 yaşındaki kuzeni Vedat Göz’ü döverek hastanelik eden park işletmecisi Aytaç Ot, pompalı tüfekle Vedat Göz ve Ş. G. tarafından öldürüldü. Olayla ilgili çalışma yapan ve görgü şahitleri ifadeleri ile güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye alan polis, cinayet zanlısı olarak aranan iki kardeşten küçüğü olan Vedat Göz’ü Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi yakınlarında yakaladı. İfadesinde kendisini dövdüğü için kuzeni Aytaç Ot’u öldürdüğünü itiraf eden Vedat Göz, ağabeyi Ş. G.’nin olayla ilgisinin olmadığını ve kendisinin nerede olduğunu bilmediğini söyledi.

BABASI PUSU KURDU

Vedat Göz, olayın ardından tutuklanarak Aydın E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. Oğlunun ölümünü kabullenmeyen baba Bedri Ot (65), yakınlarının Vedat Göz’ü ziyaret etmek için cezaevine gideceğini öğrenerek, burada beklemeye başladı. Oğlunu ziyarete gelen Baba Celal Göz (65), bir kahvehanede oturduğu sırada Bedri Ot, kahvehaneye kurşun yağdırdı. Saldırıda Celal Göz ile birlikte kahvehanede müşteri olan Ziyaeddin Tayanç (54) da yaralandı. Olayın ardından bölgeye sevk edilen polis ekibi ile mahalle sakinleri arasında gerginlik yaşandı. Kargaşadan faydalanan Bedri Ot, silahı ile birlikte olay yerinden kaçmayı başarırken, yaralılardan Vedat Göz Aydın Devlet Hastanesi’ne Ziyaeddin Tayanç da Adnan Menderes Üniversite Hastanesi’ne götürüldü. Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

TABANCAYI KIZINA TAŞITMIŞ

Gerginliğin büyümesi üzerine olay yerine Çevik Kuvvet ekibi ile TOMA sevk edildi. Polis, yaptığı çalışmada saldırıyı gerçekleştiren Bedri Ot’un tabancayı kızı Emel Ö.’ye taşıttığını belirledi. Emel Ö. gözaltına alındı. Silahı ile birlikte kaçan Bedri Ot’un yakalanması için çalışma başlatıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.