AYTO, Ege Bölge Odaları'na köprü oluyor

Torbalı Ticaret ve Sanayi Odası Meclis üyelerinden oluşan bir heyet Aydın Ticaret Odası’nı (AYTO) ziyaret etti.

Torbalı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulvahap Olgun başkanlığındaki heyeti AYTO’da Meclis Başkanı A. Sefa Yüksel, Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri ile Kadın Girişimciler Kurulu ve Genç Girişimciler Kurulu’nun İcra Komitesi Üyeleri karşıladı. Toplantı da konuşan Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, Aydın ile Torbalı’nın en önemli ortak probleminin teşvik bölgesi sıralamasında ikinci sırada yer almasının olduğunu kaydederek bölgesel teşvik uygulamasının yanlış olduğunu, teşviklerin sektörel bazda düzenlenmesi gerektiğini TOBB Konsey Toplantılarında, Sanayi ve Ticaret Şurasında dile getirdiklerini vurguladı. Ülken, “ Sektörel bazlı teşviklerin devreye alınması, illerin genel dinamikleri içerisinde kendilerine özgü teşviklerin hatta ilçe bazlı teşviklerin devreye girmesi gerekmektedir. Torbalı ve Ödemiş’in önceliği ile Bergama’nın önceliği aynı değildir. Aynı şekilde Karacasu’daki öncelik ile Kuşadası’ndaki öncelik aynı değildir. Teşvik Uygulamalarının tekrardan ele alınması gerekmekte, ‘Ankara’da ben yaptım oldu’ şeklinde değil yerinde tespit edilmeli, konunun tarafları mutlaka dinlenip önerileri ile birlikte değerlendirilip öyle hayata geçmesi gerektiğini ifade etmek istiyorum” dedi.

AYDIN EGE BÖLGESİNİN MERKEZİ

Aydın’ın son yasa ile birlikte büyükşehir olduğunu ifade eden AYTO Başkanı Hakan Ülken, Aydın’ın bir milyonun üzerindeki nüfusu olduğunu Aydın Ticaret Odası hinterlandında AYTO’nun 600 bin civarında nüfusa hitap ettiğini, 6000’e yakın aktif AYTO üyesinin olduğunu söyledi. Başkan Ülken, “Aydın diyoruz ki tarım kenti, turizm kenti, eğitim kenti, enerji kenti, sanayi kenti bunların hepsini söyleyebilirsiniz. Bir çok il için bu kavramların belki de üç tanesini bir arada söyleyemezsiniz. Birinde enerji yoktur, birinde turizm yoktur, birinde tarım yoktur, birinde eğitim yoktur ve lojistik avantajları da fazlasıyla bulunmaktadır. Aydın Ege Bölgesi’nin merkezidir. İzmir, Denizli, Muğla, Manisa aksında bakıldığında Aydın tam ortada ve tam merkezde ulaşımı rahat ama daha rahat olması gereken bir konumdadır. Biz Iğdır’da ki çocukların havaalanı görme hakkına saygılıyız, Aydın’da ki çocuklarında havaalanı görme haklarının ellerine verilmesi gerektiğini ifade ederek bir yola çıktık.” diye konuştu.

Aydın’da bulunan Çıldır Havaalanı’nın aktif hale getirilmesi gerektiğini kaydeden Başkan Ülken, “Malumunuz bizler icra makamı değiliz, bizler baskı gruplarıyız. Bizler kalkıp havaalanı inşa edemeyiz. Bizler demiryolu inşa edemeyiz. Bizler ilimizin ve iş adamlarımızın problemlerini tespit eder, çözüm yollarını bulur, bunlara yönelik baskı grubu rolü oynarız.” diyerek AYTO’nun Çıldır Havaalanı’nın ulaşıma açılması ve İzmir - Aydın - Denizli hızlı tren hattının devreye alınması ile ilgili taleplerini gündeme getirdi.

Torbalı’nın genel ekonomik yapısı hakkında bilgi veren Torbalı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulvahap Olgun ise yaptığı açıklamada; “Komşu ilimiz olan ve son yıllarda büyük bir atılım içerisinde olan Aydın'ın sanayisinin efeleriyle işbirliği yapmaya hazırız. Gelin hep beraber önce Ege’yi, sonra Türkiye’yi uçuralım” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.