AYTO, TSE’yi Aydın’a Getirdi

AYTO, TSE’yi Aydın’a Getirdi

Aydın ve Muğla illerindeki tüccar, esnaf ve sanayicilere hizmet verecek olan Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Aydın İl Temsilciliği, Aydın Ticaret Odası (AYTO) bünyesinde faaliyetlerine başladı.

Açılışa Aydın Valisi Erol Ayyıldız, TSE Başkanı Hulusi Şentürk, TSE Ege Bölge Koordinatörü Mustafa Karaman, AYTO Meclis Başkanı Sefa Yüksel, AYTO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken, meslek kuruluşları ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Piyasa Gözetimi ve Denetimi, LPG Tanklarının Periyodik Muayenesi, İSG Ekipmanlarının Periyodik Muayenesi, TSE Hizmet Belgelendirme, Laboratuar Hizmetleri Belgelendirme, Müşteri Dostu Kuruluş ve Müşteri Dostu Belgelendirme, Araç Tadilat Onayları gibi birçok önemli hususta hizmet verecek olan TSE Aydın İl Temsilciliği açıldı. Açılış konuşmasını yapan Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken, kalitenin bir hayat felsefesi olduğunu ticaret ve rekabet ekseninde rekabetin kaliteyi getirdiğini belirterek “ Türk ticaretini dünya normlarında belli noktalara getirebilecek test edebilecek kurum Türk Standardları Enstitüsü’dür. Türk Standardları Enstitüsü Türkiye’nin gözbebeği kurumlarından biridir” dedi. TSE Aydın Temsilciliği’nin Aydın Ticaret Odası bünyesine geliş süreci hakkında bilgi veren AYTO Başkanı Hakan Ülken, “2013/Haziran ayında sanayici üyelerimizin ağırlıklı bulunduğu 16. Meslek komitemizin ASTİM Organize Sanayi Bölgesi’nde 90’lı yıllarda Aydın Ticaret Odası ve Aydın Belediyesi’nin katkıları ile Türk Standartları Enstitüsü’ne o dönem için araç muayene istasyonu olmak üzere tahsis edilmiş arazinin hatırlatılması ile başladı. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sayın Coşkun Cerit’in ve Başkanlık Danışmanı Sayın Alaattin Arslan’ın öncülüğünde yürütülen bu fikrin arkasından biz de TSE ile yazışmaya başlayarak bu sürece start verdik. Bir gün bir baktık ki 2013/Aralık ayında TSE İzmir Bölge koordinatörü Sayın Mustafa Karaman ‘ı tanıdık. Aydın’da yatırım istiyoruz dedik. Aydın’a yatırım isterken Aydın’ın, Aydın’lı sanayicilerimizin TSE hizmetlerini Aydın’da almalarını istiyoruz. İzmir’e gidip gelmek zorunda kalmamalarını istiyoruz. Aydın’da biz bu hizmeti istiyoruz talep ediyoruz dediğimizde aynı ay içerisinde TSE Genel Başkanı Sayın Hulusi Şentürk bizi ziyaret etti. Etki tepki prensibi içerisinde sıcaklıkla bugün büyükşehir olmuş Aydın’da TSE’nin hizmet vermeye başladığı güne gelmiş olduk.” diye konuştu.

TSE’NİN AYDIN’A GELMİŞ OLMASI AYDIN’A NE KATACAK?

Başkan Ülken, TSE’nin Aydın’a gelmiş olması Aydın’a ne katacak diye bir sorunun mutlaka herkesin aklına gelebileceğini ifade ederek “Aydın’da 605 adet firma TSE’den belgelendirme hizmeti almaktadır. 400 ün üzerinde akaryakıt ve LPG istasyonu hizmet yeterlilik belgesi almak zorundadır. Aydınlı bu belgeler için İzmir’e gidip gelmek zorundadır. Bugün Muğla’da TSE hizmeti alan tüm Muğlalıları da buraya bağlamış bulunmaktayız. Bu Muğla içinde bir adımdır. Yarın Muğla’da da TSE’nin yatırımları olacaktır. Muğla’da İzmir’e gitmek zorunda kalmadı, mesafesi kısaldı. Ama büyükşehir olan Aydın’ın Aydınlının ayağına hizmet bugün itibariyle geldi.” dedi.

YETER Kİ AYDINLI HİZMETİ AYAĞINDA ALSIN

TSE ile ilgili işlemlerin Aydın Ticaret Odası bünyesinde verilmesinden gurur duyduğunu ifade eden AYTO Başkanı Ülken, “Odamız bünyesinde diyorum çünkü biz bu hizmeti Aydın için talep ettiğimizde TSE bize dedi ki biz yatırımı yapalım ama daha yatırıma başlamadan önce Aydın’da fiziki şartlarımızın oluşması lazım. Siz Odanız bünyesinde bize yer tahsis edebilir misiniz? Biz de dedik ki hay hay. Neden? Çünkü Aydınlı hizmeti ayağında alsın diye. Odamızın her metrekaresinde bugün üyelerimizin ve Aydınlıların hizmetine sunduğu ve sürekli üye odaklı çalışmalar yaptığı bu binamız maalesef bize yeterli gelmemekte ama dedik ki yeter ki Aydınlı hizmeti ayağında alsın, biz meslek komitesi çalışmalarımızı yaptığımız o odayı ve o katı Aydınlının hizmetine açarız. Bugün bu hizmeti Odamız bünyesinde verebilmiş olmanın gururu ile karşınızdayız. Bu hizmeti sunduğumuz ve sunmaya başladığımız an itibariyle TSE Başkanı sayın Hulusi Şentürk’e, TSE İzmir Bölge Koordinatörümüz sayın Mustafa Karaman’a ve her çalışmamızda bize destek veren ve yanımızda olan Sayın Valimiz’e teşekkür ediyorum” dedi.

AYTO BAŞKANI BIKTIRDI

Konuşmasına AYTO Başkanı Hakan Ülken’i Aydınlılara şikayet ederek başlayan Türk Standartları Enstitüsü Başkanı Hulusi Şentürk de, “Konuşmama size AYTO Başkanı Sayın Hakan Ülken’i şikayet ederek başlamak istiyorum. Bıktırdı beni, TSE Aydın Temsilciliği bu kadar çabuk açıldı ise bu benim başarımdan değil Sayın Başkanın beni bıktırmasından kaynaklanmaktadır. Bizim Aydın’dan önce açmamız gereken başka yerler vardı, ben kendi memleketime bile bu kadar zamanda açamamıştım. Sayın Başkanın ilinin sorunlarına bu kadar sahip çıkmasını gerçekten takdire şayan buluyorum” dedi. Törende yapılan konuşmaların ardından Vali Ayyıldız ve AYTO Başkanı Ülken tarafından TSE Başkanı Şentürk ile TSE Ege Bölge Koordinatörü Karaman’a plaket takdim edildi. Aydın’da verilmeye başlanacak olan TSE Kalite Yönetim Sistemi Belgesi önünde poz veren katılımcılar daha sonra TSE Aydın İl Temsilciliği’nin açılışını gerçekleştirdi. Kurdeleyi birlikte kesen Vali Ayyıldız ve TSE Başkanı Şentürk, AYTO bünyesinde hizmet vermeye başlayan TSE temsilciliğinde incelemelerde bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.