AYTO, Vali Koçak'a Aydın dosyası sundu

AYTO, Vali Koçak'a Aydın dosyası sundu

Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken ve Yönetim Kurulu üyeleri, geçen hafta göreve başlayan Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak'ı makamında ziyaret ederek, talep ve beklentilerden oluşan Aydın dosyası sundu.

Aydın Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Coşkun Cerit, Yönetim Kurulu Üyeleri Ergün Evran, Ufuk Hüseyin Devrim, Nuri Tuncal, Kaan Şahbaz ve Genel Sekreter İlknur Kabasakal'ın da katıldığı ziyarette Aydın hakkında kısaca bilgi veren AYTO Başkanı Hakan Ülken, Aydın insanının genel olarak yörük kültüründen geldiğini, uysal, sakin, devletine bağlı, kurallara riayet eden bir yapıya sahip olduğunu belirterek, dışarıdan bakıldığında ise Aydın ilinin algısının çok yüksek olduğunu söyledi. Ülken, “Bizim tek siyasetimiz var, o da ekonomi siyaseti. Bizim tek derdimiz Aydın’ın kalkınması ve daha müreffeh olmasıdır. Devletin temsilcisi olarak da sürekli biz size rapor vermek ve sizinle istişare halinde bunları yürütmek niyetinin içerisindeyiz. Aydın ile ilgili genel anlamda sizin uygun gördüğünüz her an ve her noktada tüm raporlamalarda teknik donanımımızla emrinizdeyiz” dedi.

"BERABER ÇALIŞACAĞIZ"

 

Valilik olarak hep birlikte çalışmayı arzu ettiklerini belirten Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, “Basın huzurunda da söyledim. Beraber çalışacağız, uzun süredir ekonomi ve kalkınma konuları ile ilgili dingin zihinle çalışmayı özlemişim. Terörle mücadele mesaimin yüzde 60’ına yakınını alıyordu. Geri kalan mesai de devletin işlerine harcıyorduk. Burada mesaimizin çoğunluğunu hem maddi hem manevi bakımdan kalkınmaya ayıracağız. En önemli paydaşlarımız sizler olacaksınız.” diye konuştu.

 

'AYTO İSTİYOR' KAMPANYASINDAN SÖZ EDİLDİ

 

7 Haziran 2015 genel seçimleri öncesinde Aydın Ticaret Odası olarak düzenlenen “AYTO İstiyor” kampanyasından söz eden AYTO Başkanı Hakan Ülken, “Odalar baskı grubu rolü oynarlar. Baskı kelimesinden kaynaklı negatif algıdan ziyade iletişim kanallarının sürekli açık tutulduğu lobi kurumlarıdır. Bizim seçimlerden önce, seçimleri fırsat bildiğimiz 'AYTO İstiyor' şeklinde gazete ilanlarımız vardı. Bölgesel teşvikteki adaletsizliğin giderilmesi, hava alanı, yüksek hızlı tren, Aydın-Denizli otobanının yapılması, çevre yollarının yapılması, jeotermalin ekolojik denge ile hesaplanarak yerelin daha fazla faydalanabildiği bir alan oluşturulması, lojistik merkezi kurulması, serbest sağlık bölgesi oluşturulması, bölge müdürlüklerinin Aydın’a gelmesi, Türk turizminin Antalya ekseninden biraz daha Aydın’a kaydırılması gibi taleplerimiz oldu“ dedi.

 

"İHRACATIMIZ 2 MİLYAR DOLARA ÇIKABİLİR"

 

Maden sektörünün Aydın için çok önemli olduğunu ifade eden AYTO Başkanı Hakan Ülken, “600 milyon dolar civarında bir ihracatımız söz konusu, 200-250 milyon dolarlık kısmını Çine’de ki madenlerimiz karşılar. Oradaki madenlerimiz Güllük limanından demiryolu hattı ile bağlanması çok büyük bir kazanım olacaktır” dedi.

Mardin nüfus olarak Aydın’dan küçük, işsizlik oranı daha yüksek olmasına rağmen ihracatının 1 milyar dolar olduğunu sadece bir tane olan organize sanayi bölgesinden 600 milyon dolar ihracat gerçekleştiğini ifade eden Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak ise, “7 aktif organize sanayi bölgemiz bulunmakta, geriye madenleri çıkardığımızda 400 milyon dolar civarında gerçekleşiyor. Bu çok kolay 2 milyar dolara çıkarılabilir” dedi.

Aydın Ticaret OdasI'nın bir kaç ay önce hazırladığı Havaalanı Raporu hakkında da bilgi veren AYTO Başkanı Hakan Ülken, “Kısaca yolcu kapasitesi olarak Türkiye’nin onuncu büyük havaalanı potansiyeline sahibiz“ dedi.

 

"İLİMİZİN GELİŞİM PLANI YOK"

 

AYTO Başkanı Hakan Ülken’in konuşmasının ardından Vali Ömer Faruk Koçak, “Aydın ile ilgili teorik olarak çalışma yaptım, pratik olarak da ilçeleri gezeceğim, tematik olarak da tarım, sanayi vb. konularda çalışma yapacağım. Bu çalışmalar çok uzun sürmez, 1-2 ay kadar zamanımızı alır. İlimizin gelişim planı yok, süratle ve beraberce yapacağız. Biz sadece kamu yatırımlarını takip eden bir kurum değiliz. Kamuyu özel sektörü beraberce takip edecek sinerji oluşturacak bir yapı oluşturmamız lazım. Biraz fazla bürokratik algılanıyoruz. Öyle değiliz aslında, iş dünyasını yakından etkileyecek kararları bakanlıklar üzerinden veya doğrudan alan bir kurumuz. İlin tanıtımı ile ilgili önemli bir rol oynayabiliriz diye düşünüyorum. Aradaki kara delikleri kaldırıp yolumuza devam edeceğiz. Daha sık bir araya gelip beraber mesai harcayacağız“ diye konuştu.

Başkan Ülken, illere yeni atanan Valilerin alışma sürecinin ortalama 6 ay kadar sürdüğünü belirterek, "Sayın Valimiz bu süreyi gelmeden tamamlamış olduğunuzu gördük, bundan da bilhassa memnuniyet duyduk, her zaman birlikte çalışmaya hazırız” dedi.

 

"AYTO, AYDIN EKONOMİSİNİ TÜM DETAYLARIYLA SUNDU"

 

Ziyarette AYTO Başkanı Hakan Ülken, Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak’a Avrupa Birliği tescili Aydın Ticaret Odası’na ait olan Aydın İnciri’ni ikram etti. Başkan Ülken, Türkiye’de AB tescilli, ilk ürün ve Gaziantep Baklavası’ndan sonra tescilli ikinci marka olan Aydın İnciri’nin tescilinin Aydın Ticaret Odası’na ait olduğunu belirterek AB tescil belgesinin örneğini Vali Ömer Faruk Koçak’a takdim etti.

Başkan Ülken ayrıca Vali Koçak’a Aydın Ticaret Odası’nın 2015 yılı faaliyet raporunu, Aydın Çıldır Havaalanı raporunu ve Aydın ekonomisinin ve ticaretinin mevcut durumunu ve beklentilerini ortaya koyan raporunu sundu.

AYTO Başkanı Hakan Ülken tarafından sunulan raporlardan çok memnun kaldığını belirten Vali Koçak, raporları inceleyeceğini belirterek Sağlık Serbest Bölgesi konusunun uzmanlık alanı olduğunu ifade etti.

 

a9674a5763e3a28f5298eefa6cd477c4.jpg

 

9c64b0e89357bca8541a3edcd10e370b.jpg

 

da393716c6385b0f0ad94487643a56f7.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.