AYTO’dan Yüksek Öğretim Öğrencilerine Fırsat

AYTO’dan Yüksek Öğretim Öğrencilerine Fırsat

Aydın Ticaret Odası (AYTO), il genelindeki ticaret odası üyelerinin yakınlarına İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde yüzde 15 indirimle eğitim görme imkanı sağladı.

AYTO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken ile İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, eğitim indirimi protokolü imzaladı. Aydın 4. Yükseköğretim Kurumlarını Tanıtım ve Kariyer Günleri Fuarı’nda yer alan İzmir Ekonomi Üniversitesi standını ziyaret eden Demirtaş ve Ülken, daha sonra Rektör Prof. Dr. Oğuz Esen’in de katılımıyla Aydın Ticaret Odası ve diğer ilçe odaları üyelerinin birinci derece yakınlarına İzmir Ekonomi Üniversitesi’ndeki eğitim ücretlerinde yıllık yüzde 15 indirim hakkı sağlayacak protokolü imzaladı. İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin Türkiye’de bir ticaret odası tarafından kurulan ilk üniversite olduğunu belirten İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İngilizce eğitim veren Üniversitede dünyadaki en son eğitim sistemine göre programlar yapıldığını söyledi. Mezun olup diplomasını aldığında iş arayan değil girişimci olup iş imkanları oluşturan öğrencileri yetiştirmeyi amaçladıklarını kaydeden Demirtaş, “İş alemine ve işe hazır öğrenciler yetiştiriyoruz. Üniversitemizin bu başarısında Rektörümüz Prof. Dr. Oğuz Esen, hocalarımız ve büyük ölçüde de öğrencilerimizin katkısı var. Öğrencilerimizin büyük bir bölümü İzmir ve yakın çevresindeki Ege Bölgesi’nden ve bunların başında da Aydın geliyor. Aydın Ticaret odası Başkanımızın, İzmir Ticaret Odasıyla ile ilişkilerinin çok iyi olmasının yanı sıra TOBMM Ticaret Odaları Konseyinde de birlikte başarılı çalışmalar yapıyoruz. Hakan Başkan, bana ‘Aydın’daki öğrencilerin İzmir Ekonomi Üniversitesi’ni tercih etmeleri halinde İzmir Ticaret Odasına yaptığınız ıskontoyu bize de yapın’ dedi. Hakan’ın söylediği her şeyi yerine getirmek bizim boynumuzun borcu. Önümüzdeki yıldan itibaren Aydın Ticaret Odası üyelerinin birinci derece yakınları İzmir Ekonomi’yi tercih ettiklerinde yüzde 15 eğitim indiriminden yararlanacak” dedi.

“Bir Egeli isterse yapamayacağı hiçbir şey yoktur” diyerek konuşmasına başlayan AYTO Başkanı Hakan Ülken de, “Çünkü Allah, bu topraklara her şeyi bahşettiği gibi bu toprakların insanlarına da her türlü kabiliyeti vermiş. Yeter ki bu potansiyeli iyi kullanabilelim. Bunun en önemli örneklerinden birisi Ekrem Demirtaş’tır. Ekrem Demirtaş, İzmir Ticaret Odası Başkanı olmasının yanında isim olarak da bir markadır. Ekrem Ağabeyimiz bizim için Ege’de bir markadır. TOBB’da da başkan ve başkan yardımcısı olarak birlikte görev yapıyoruz. Tecrübeye değer vermek ile ondan istifade edebilmek önemlidir. Biz kendisinin tecrübelerinden istifade etmeye çalışıyoruz. Bizlere bu imkanı sağladığı için kendisine çok teşekkür ediyoruz. Aydın Ticaret Odası olarak kolektif çalışmaya önem veriyoruz. Bu protokolde de böyle yaptık. Sadece Aydın Ticaret Odamız üyeleri değil il genelindeki diğer ticaret odaları üyelerinin birinci derece yakınları da İzmir Ekonomi Üniversitesi’nden yüzde 15 indirim alacaklar. Oda Başkanımız ve Rektörümüze bizim talebimizi geri çevirmedikleri için teşekkür ediyorum ve Aydın’ımız için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu. İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen’in Üniversite ve eğitim olanakları hakkında bilgi vermesinin ardından protokol Demirtaş ve Ülken tarafından karşılıklı olarak imza altına alındı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.