AYTO’nun Aytobil Projesi hedefe ulaştı

AYTO’nun Aytobil Projesi hedefe ulaştı

Aydın Ticaret Odası’nda (AYTO) AYTOBİL PROJESİ lansmanından bugüne kadar geçen süreçte işleyişi hakkında basın toplantısı düzenlendi.

Basın toplantısına AYTO Yönetim Kurulu, Meclis Üyeleri ve AYTOBİL Projesinin ilk kullanıcısı AYTO Üyesi Ertinler Petrol Ltd. Şti. Yöneticisi Kemal Ertin ve basın mensupları katıldı.AYTO Başkanı Hakan Ülken’in açılış konuşması ile başlayan toplantıda Ülken, “Bugün AYTOBİL Projesi ile ilgili bilgilendirme yapmak üzere buradayız. 27 Ekim 2014 günü TOBB Başkanı Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da katılımıyla gerçekleştirmiş olduğumuz AYTOBİL Projesi’nin lansmanından günümüze kadar gelen kısa süre içerisinde rakamlarla Aydın Ekonomisine, oda üyelerine ve Odamıza kattığı katkıları sizlerle paylaşmak istiyoruz. Bunlar bizi ziyadesiyle memnun etti, çünkü bir fikri, bir projeyi düşünebilirsiniz, onunla ilgili çaba sarf edebilirsiniz. Hayata geçirmek için elinizden geleni yapabilirsiniz. Hayata da geçirirsiniz ama karşılıklarını göremediğiniz zaman sükutu hayale uğrarsınız, ancak biz bu projeyi iyi ki yapmışız diyebildiğimiz ve Odamızın on yıllarına sirayet edebilecek gelişmeye açık bir proje olduğunu üyelerimize ve Aydın ekonomisine katkılarını gördükçe inanın çok mutlu oluyoruz. “dedi.

AYTOBİL PROJESİ 131693 DEFA GÖRÜNTÜLENDİ

AYTOBİL Projesi ile ilgili sunum yapan Başkan Ülken, 02 Aralık 2014 tarihinde tam randımanla hayata geçmiş olan proje hakkında rakamlarla katılımcıları bilgilendirdi. Ülken, “AYTO ÇAĞ ATLATIYOR lansmanı ile başlattığımız AYTOBİL PROJESİ 14 Kasım 2014 tarihinde yayına girmiş, bugün itibariyle toplam 131.693 görüntüleme sağlamıştır yani Aydın Ticaret Odası’nın web sitesi akıllı telefon uygulamaları ile 131 bin kere görüntülenmiş. Üyelerimiz Odalarına gelmek zorunda kalmadan belgelerini elektronik ortamda talep etsinler ve biz buradan elektronik imza ile o belgeleri tanzim edip yine dijital ortamda kendilerine ulaştıralım demiştik an itibariyle 275 adet belge talep edilmiştir. Her 5 belgeden birisi elektronik ortamda üyelerimize ulaşır hale gelmiştir. 3 aylık kısa bir süre içerisinde bu noktaya geldik.” diye konuştu.

BİZİM ÜYELERİMİZ HER ZAMAN BİR NUMARA

131 bin kere ziyaret edilen AYTOBİL Projesi’nde en çok tıklamayı 54881 kere tıklanarak üyeler alanının tıklandığını ifade eden Başkan Ülken, “Bizim üyelerimiz her zaman bir numara, sadece bir numara değil bizim üyelerimiz bizim nazarımızda en kıymetli varlıklarımız onlar yoksa AYTO’da yok. 131 bin kere ziyaret edilen sitede en fazla 54.881 kere üyelerimiz sekmesi tıklanmış, bu da amaç hasıl olmuş demektir. “ dedi.AYTO üyelerinin ulaşılabilir olmasını amaçladıklarını belirten Başkan Ülken, “Üyelerimize her türü web sitesi ortamından, elektonik posta yoluyla, telefon yoluyla, kendi web siteleri yoluyla ve beni kapısına götür dediğimiz butona basıldığı anda akıllı telefonlardan navigasyonla üyelerimizin işyerlerine kadar gidebildiği bir ortamı oluşturmayı düşünmüştük. 54881 kere bizim üyelerimiz, tıklanmış kendileri ile ilgili bilgi alınmış, aranmış, alışveriş yapılmış ve reklamları yapılabilmiş. Üyelerimize ulaşmak artık çok kolay bizim sektörel bazlı direk üyenin ismiyle yada daha farklı argümanlarla arattırıldığı takdirde internet ortamından üyelerimize lokasyon bazlı direk harita üzerinde pinlenmiş şekilde çok rahat ulaşılabilir hale geldiğini aldığımız verilerden de görebiliyoruz.” dedi.

İstihdama da destek sağlıyoruz.

AYTOBİL Projesindeki İş, işçi bul sekmesi ile istihdama da destek sağladıklarını belirten Başkan Ülken, “İstihdam oranına destek sağlama üzerine kurgulamış olduğumuz nodüllerden birisi de bugün rakamlar ile 47 adet CV tanımlanmış 11 adet personel araması beklemekte. Kendi içlerinde iş ve işçi bulmaya da başlayan bir nebze istihdam problemine katkı koymaya çalıştığımız İŞKUR ile ortaklaşa yapmış olduğumuz sisteminde hayata geçtiğini ve bu noktaya geldiğini görebiliyoruz. Çünkü entegre şekilde bizim AYTOBİL sitemine giren bir iş başvurusu ile işçi arama başvurusu entegre bir şekilde İŞKUR sistemine de kayıt olmaktadır.” diye konuştu.

SANALPOST İLE ÖDEME KOLAYLIĞI

AYTOBİL Projesinde sanalpost ile üyelere aidat ödeme kolaylığı sağladıklarını ifade eden Ülken, “Sanalpost ile aidat ödeme dediğimiz zamanda yine üyelerimizin odaya gelmek zorunda kalmadan sanal post ile bizim AYTOBİL sistemimizden borcunu sorgulayıp kredi kartı ile borcunu ödeyebildiği bir sistem. Her 5 ödemeden biri de sanalpost ile gerçekleştirilmektedir. Bu üyelerimizin zamandan kayıplarını, buraya gelip gitme zorunda kalmalarından birçok zaman ve maddi israftan kaçabildikleri bir ortamı oluşturduğu gibi aynı zamanda bizim de personel yükümüzü azaltma noktasında önemli bir argüman. Sanalpost ile aidat ödeme 2-3 ayda bu noktaya geldiyse diğer parametreler bunun ilerleyen sefahatlerde nereye gelebileceğini düşünemiyorum. Daha iyi yerlere gelebilmesi adına bunu sizlerle paylaşma ihtiyacı hissettim.” dedi.İhalelerle ilgili sekmede 2353 görüntüleme gerçekleştiğini, 213 adet ihale girişi yapılığını söyleyen Başkan Ülken, “ ihaleler bizim üyelerimiz için çok önemli, kendi sektörlerini ilgilendiren kamunun ve özel sektörün ihaleleri ile ilgili her Çarşamba tamamına gönderdiğimiz bir ihale bülteni, çarşambalar dışında diğer çarşambaya geçen süre zarfında sürekli güncellenen ihaleler ile birlikte ve aynı zamanda göreve geldiğimiz günden beri sms yoluyla ihaleleri bilgilendirmemiz devam etmektedir. Aklınıza gelen her iletişim metodu ile biz üyelerimizin ticari hayatlarını geliştirmeye yönelik çalışmalarımızı duyuruyoruz. Bunu ihale bültenleri, sms, elektronik posta ile yapıyoruz. “dedi.

Günlük e-gündemlerimiz var. Bu e-gündemlerimizde AYTO’nun faaliyetlerinden tutun, Aydın ekonomisi, ülke ekonomisi, Türkiye gündemi, yasama, yürütme, yargı, uluslar arası ortamdaki Türkiye’yi ve günlük hayatta hepimizi ilgilendiren tüm kavramlar 1000 TL’nin Borsa’da, Dolar’da, Euro’da ve farklı argümanlarda günlük nasıl olarak değiştiği, Resmi Gazete’de yayınlanan ilanlar da dahil olmak üzere günlük çok geniş kapsamda elektronik posta yolu ile bir bilgilendirme yapılmaktadır. Aynı zamanda üyelerimizi cenazelerinden tutun, açılışlarına, iyi günlerine, kampanyalarına kadar bilgilendirme yaptığımız sosyal anlamda da beşeri münasebetlerimiz ve ticari ilişkilerin kendi aralarında gelişmelerine yönelik olarak hayata geçirebildiğimiz bir alandır." diye ifade etti.

AYTOBİL Projesi’nin ulusal bir proje haline geldiğini bebirten Başkan Ülken "Mobil uygulamamız Android ve IOS sisteminde 611 kez indirilmiştir, bu aplikasyon uygulaması şu an Türkiye’deki bir çok Odanın gözünün önünde olduğu gibi TOBB’nin tüm projeyi ülke genelinde uygulamaya yönelik faaliyet gösterdiği bu noktada TOBB adına şahsımı görevlendirdiği bir alan. Biz AYTOBİL’i iyiki yapmışız, iyi ki hayata geçirmişiz. Üyemizi çağa ayak uydurmaktan öteye geçirip çağ atlatan Avrupa’daki pek çok Odalarda dahi bulunmayan bu sistemi Aydın’da ki üyelerimize ve Aydın ekonomisine kazandırmışız diyoruz ve bununla ilgili bu bilgilendirmeleri sizinle paylaşmış olmaktan da gurur duyuyoruz. Üyelerimizin dünya pazarına ve ülkedeki iç pazara ulaşması yönünde faaliyet göstermemiz şart, arama motorlarına Oda bütçemizden çok cüzi rakamlarla vermiş olduğumuz reklamlar vasıtasıyla Aydınımızın spesifik ürünleri olan diğer illerden Aydınımızı ayırt eden zeytinyağı, zeytin ve incir kelimelerinin arama sonuçları neticesinde Dünyanın her noktasından ulaşılabilir bir pozisyon oluşturduk. 2 Aralık 2014 gününden bu yana 8337 kez bizim sistemimize girerek değil direk bizim uygulamamızı tıklayarak uygulama içinden üyelerimiz bölümüne giderek değil hiç Aydın ile Aydın Ticaret Odası ile ilgisi olmayan yurtiçinden ve yurtdışından insanların zeytinyağı, zeytin ve incir kelimelerini arattıkları takdirde bizim firma rehberimize bizim üyelerimizin bulunuğu ortama ulaşabildikleri alanda 8.337 kişi bizim üyelerimize dışardan ulaşmış durumda. Bu hiç hesapta olmayan dışardan bize ulaşan bunlardan 5 tanesine bile incir, zeytin satabildiysek ekstradan gelen bir kar. Aynı şekilde bugün burada üyelerimizden birini konuk etmek istedik AYTOBİL’i kullanıp ilk defa belge talep etmiş olan üyemiz kim diye sistemden baktık. Ertinler Tarım Petrol Ltd. Şti. ortağı Kemal Ertin bugün aramızda, bizim asli unsurumuz olan üyelerimizden birini bugün burada misafir ediyoruz. Kendisi bizim sistemimizden ilk defa belgeyi talep etmiş ve o belgeyi kullanmış, kendisi de duygularını paylaşacak. Bunu reel anlamda kullanan bundan faydalanan bir üyemiz de gelsin istedik.” diyerek AYTOBİL Projesi kapsamında elektronik ortamda ilk defa belge talep eden Ertinler Petrol Ltd. Şti. Yetkilisi Kemal Ertin’i kürsüye davet etti.

İŞ ADAMLARI İÇİN EN DEĞERLİ ŞEY ZAMAN

Söz alan Kemal Ertin, iş adamları için en değerli konunun zaman olduğunu belirterek “AYTOBİL PROJESİ’nin faydasını gören ilk üyeyim. Sistemden aldığım bu belgeyi Ulaştırma Bakanlığı’na tehlikeli madde belgesi almak üzere gönderdim. Biz iş adamlarının en değer verdiği şey zamandır. Bildiğiniz üzere zamanla yarışıyoruz. Yoğun çalışmaktayız. Bu proje ile artık belge almak için odaya gitmek zorunda değiliz. Elektronik ortamda hızlı bir şekilde talep ettiğimiz belgeyi alabiliyoruz. AYTO çağın gerektiği teknolojik donanımı hızlı ve kaliteli hizmet sunmak adına ciddi adımlar atmıştır. Bu projeyi hayata geçirenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

AYTO’nun Aytobil Projesi hedefe ulaştı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.