AYTO’nun Turizm Hamlesi Bu Yıl Da Devam Ediyor

AYTO’nun Turizm Hamlesi Bu Yıl Da Devam Ediyor

Aydın Ticaret Odası’nın (AYTO), Efeler ilçesindeki kültürel zenginliklerin tanıtılması için geçen yıl turizm sezonunda başlattığı turizm hamlesi bu yıl da devam ediyor.

AYTO, geçtiğimiz yıl turizm sezonunda 1000 turisti Aydın’ın Efeler ilçesinde ağırlayan AYTO, yıllardır şehir efsanesi olan turist hayalini gerçekleştirmişti.Efeler’e turist çekerek hem kentin ticari hayatına canlılık katmak hem de Efeler’in tarihi ve ören yerlerini Dünyaya tanıtmayı amaçlayan AYTO bu proje kapsamında geçtiğimiz yıl Efeler’de yer alan Tralleis, Aydın Arkeoloji Müzesi, Cihanoğlu Külliyesi, Nasuh Paşa Külliyesi, Nasuh paşa Hanı, Ekrem Çiftçi Evi, Alihanoğlu İsmail Türbesi, Gümrükönü Hamamı, Gümrükönü Hanı, Bey Hamamı, AYTO Kültürevi ve Salı günleri düzenlenen semt pazarını “Aydın/Efeler Kent Merkezi Kısa Kültür Turu” olarak tescil ettirmişti.

GEKA’YA PROJE VERİLDİ

AYTO, projeyi bu yıl bir adım daha büyüterek Güney Ege Kalkına Ajansı ‘na (GEKA) “Turizmin Efesi” isimli bir proje verdi. Bu proje çerçevesinde AYTO başlatmış olduğu turizm hamlesini genişletmeyi ve haftanın her gününe yaymayı yanı sıra Aydın’ın geleneksel el sanatları, yemek kültürünü gelecek kuşakları aktarılması noktasında eğitimler vererek istihdama da katkı sağlamayı amaçlıyor. Proje gerçekleştiği takdirde AYTO Kültürevi’nde Aydın yöresel el sanatları ve hediyelik eşya standları açılacak. GEKA’nın açmış olduğu Turizm Alt Yapısı programı kapsamında verilen “Turizmin Efesi” projesinin kabul edilip edilmediği Ekim 2015’de belli olması bekleniyor.

AYTO KENT MERKEZİ TURİZM SEZONUNU AÇTI

AYTO’nun organizasyonu ile 2015 turizm sezonu bu hafta ilk grubunu ağırladı. 15 kişilik Fransız grubu Efeler’de AYTO’nun tescil ettirdiği kültür rotasını gezerek Salı Pazarında alışverişini gerçekleştirdi.AYTO Başkanı Hakan Ülken, AYTO’nun turizm hamlesi kapsamında gelişmeleri değerlendirerek “Efeler’de hep halk arasında turistler transit geçiyor, Pamukkale/Denizli’ye, Afrodisias’a geçiyor, kent merkezine uğramıyor diye konuşulur, bir türlü gerçekleştirilemezdi. AYTO olarak bu şehir efsanesine son vermekten dolayı çok mutluyum. Geçtiğimiz yıl ‘Aydın/Efeler Kent Merkezi Kısa Kültür Turu’ rotasında 1000 turisti ağırladık. AYTO olarak bu yıl yine turizm sezonunda en az 1000 turisti ağırlamayı ümit ediyoruz. Ekim 2015’de GEKA’ya sunmuş olduğumuz ‘Turizmin Efesi’ projesi kabul olduğu takdirde elimiz çok güçlenecek. Proje ile hem, Aydın’ın geleneksel el sanatları ve yemek kültürünü gelecek kuşaklara aktarabilmek adına eğitimler düzenleyeceğiz, hem istihdama bir katkı daha sağlayacağız, hem kentimizi Dünyaya tanıtmaya devam edeceğiz hem de Aydın ekonomisini canlandırmak adına hamlelerimizi daha güçlü devam edeceğiz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.