Azeri Sanatçı Azerin’in Türkiye’de Çıkardığı İlk Albümü Piyasada

Azeri Sanatçı Azerin’in Türkiye’de Çıkardığı İlk Albümü Piyasada

Azeri sanatçı Azerin, Türkiye’de ilk albümünü çıkardı. Mayıs ayı içerisinde Azerin’in ‘Yüreklerde Biriz’ isimli albümü müzik marketlerde yerini aldı. Azerin albümüyle olarak, sevenlerinin istediğini y...

Azeri sanatçı Azerin, Türkiye’de ilk albümünü çıkardı. Mayıs ayı içerisinde Azerin’in ‘Yüreklerde Biriz’ isimli albümü müzik marketlerde yerini aldı. Azerin albümüyle olarak, sevenlerinin istediğini yerine getirdiğini söyleyerek, “Ben Şan Bölümü mezunuyum. Klasik müzik, pop müziği söylüyorum. Bütün müzik türlerini yanı sıra vatan müziğine çok sevgi gösteriyorum. Bunun için albümümde karma müzikler yer aldı. Şan müziği, klasik müzik, dünya klasik müzik, pop söyledim” ifadelerini kullandı.

SADECE DEVLETLER AYRI

Azerin, Türkiye ile diğer ülkelerde albüm çıkarmanın zorluğuna ilişkin olarak, “Arada pek büyük fark yok. Türkiye 75 milyonluk bir ülke. Azerbaycan kardeş ülke. İnsan sayısına göre değişiklik oluyor. Benim için önemli olan, Türkiye’nin Azerbaycan’ın birbirine tarihi çok büyük bağlılığı var. Biz aynı soydan, kökten, dilden, dinden gelen kardeş ülkeleriz. Sadece devletlerimiz ayrıdır. Ama kalbimizde hiçbir zaman sınır olmadı. Halklarımız hep bir oldu, derdimizde de, sevincimizde de hep bir olduk. Türkiye’de albüm yapma isteğim kardeşliğimizi daha çok göstermek için" dedi. dedi.

’MERHUM YAZICIOĞLU’NUN ’ÜŞÜYORUM’ ŞİİRİ ALBÜMDE

Albümünde, Muhsin Yazıcıoğlu’nun ‘Üşüyorum’ şiirine de yer veren Azerin, “Bizim bildiğimiz, sevdiğimiz, saygı duyduğumuz önemli bir şahsiyet. Ben gençlik yıllarımdan Yazıcıoğlu’nun tanıyordum. Azerbaycan’ın zor durumunda, Azerbaycan’a yardım eden insanlardan biriydi. Daha sonra onun şiirleriyle tanıştım. Bir hafta boyunca onun için dua ettim. Üşüyorum şiirini duyunca çok etkilendim. Azerbaycan’da böyle bir çalışma yapmayı düşündük. Bestekarı kız kardeşim” şeklinde konuştu.

KARABAĞ ATEŞİ DEVAM EDİYOR

Karabağ meselesine ilişkin olarak Azerin, Azerbaycan’ın sınırlarında hala ateşin devam ettiğini ve Azerbaycan’da yerinden edilmiş 1 milyon insan olduğunu söyledi. Azerin, “Azerbaycan bugün de şehit veriyor. Azerbaycanlı olarak dünya buna çok suskun kalıyor. Bu sorunda Türkiye, Azerbaycan’ın yanında oldu. Burada da büyüklüğünü gösterdi. Ama maalesef dünya hala Azerbaycan topraklarının işgal altında olmasına göz yumuyor. Biz bir olursak, bu sorun çözülür” diye konuştu.

Azerin, albümün Nüvaz Müzik şirketinden çıktığını belirterek, albümde emeği geçenlere teşekkür etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.