Azike Nine huzura kavuştu

Azike Nine huzura kavuştu

Efeler Köprülü Mahallesi’nde harabe bir evde tek başına komşularının desteği ile yaşayan Azike Tekdemir’e, yardım eli uzandı.

’Yaşlı kadın uzanacak yardım elini bekliyor’’ başlıklı haberimiz üzerine harekete geçen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aydın İl Müdürlüğü, Azike Tekdemir’e yardım eli uzattı. Müdürlüğün aracılığı ile evinden Özel Efeler Huzurevi ve Yaşlı Bakım Merkezi yetkilileri tarafından alınan Azike Tekdemir, hayatının geri kalan kısmını huzurevinde tamamlayacak.

Zor şartlarda yalnız yaşam mücadelesi veren Azike Tekdemir’in hayat şartlarının düzeltilmesi için yetkililerden yardım istediği karşılıksız bırakılmadı.

AZİKE NİNEYE ÇARE OLDULAR

Azike Tekdemir’in artık çok iyi bir bakılacağını söyleyen Özel Efeler Huzurevi ve Yaşlı Bakım Merkezi sahibi Gürkan Çoşar, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aydın İl Müdürlüğünün ihbarı üzerine Azike ninemizin evine gittik. Ninemizin durumu ve yaşadığı ortam içler acısı bir durumdaydı. Azike nineye bakım merkezimize gelip gelmeyeceğini sorduk. O da bizimle gelmek istediğini söyledi. Oğlunu arayıp rızası olup olmadığını ve bakımını üstlenip üslenmeyeceğini sorduk. Oğlundan olumsuz cevap aldık. Fakat Azike ninenin çaresizliğini ve yaşadığı ortamı gördükten sonra, bakım masraflarına maaşı yetmese de ninemizi merkezimize aldık. Azike ninemiz hayatının geri kalanını huzurlu bir şekilde geçirecek. Kurum olarak yaşlı insanların yaşamlarını haysiyetle sürdürebilmesi ve bağımsızlığını muhafaza etmesi, aile bağlantılarını koparmadan huzur ve mutluluk içerisinde yaşayabilmesi için çalışıyoruz.”

Öte yandan, gazetemizde yayınlanan ‘Yaşlı kadın uzanacak yardım elini bekliyor’ haberi üzerine gazetemizle irtibata geçerek ‘Azike nineye yardım etmek istiyoruz’ diyen duyarlı vatandaşlar da oldu

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.