Azizoğlu, Kürdistan Bölge Yüksek Öğretim Bakanı Yusuf Goran İle Görüştü

Azizoğlu, Kürdistan Bölge Yüksek Öğretim Bakanı Yusuf Goran İle Görüştü

Uluslararası Üniversiteler Konseyi Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, beraberindeki heyetle Kürdistan Bölge Yüksek Öğretim Bakanı Yusuf Goran ile görüştü.Azizoğlu, beraberinde Musul, Kerkük, Duhok, Zaho,...

Uluslararası Üniversiteler Konseyi Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, beraberindeki heyetle Kürdistan Bölge Yüksek Öğretim Bakanı Yusuf Goran ile görüştü.

Azizoğlu, beraberinde Musul, Kerkük, Duhok, Zaho, Nevroz, Anbar, Tikrit, Poli Teknik ve Telafer üniversitelerinin rektörlerinden oluşan 15 kişilik heyetle birlikte Goran’ı ziyaret etti.

Yüksek Öğretim Bakanı Goran, yaptığı konuşmada, üniversitelere yardıma hazır olduklarını Uluslararası Üniversiteler Konseyi’nin çalışmalarından ve kendilerini ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Goran, “Uluslararası Üniversiteler Konseyi’nin çalışmalarını yakından takip ediyorum. Orhan Hikmet Azizoğlu liderliğinde 150 üniversiteyi aşan bu küresel kurumun tüm coğrafyamıza yüksek öğretim ve bilimde yaptığı yüksek katkının bilincindeyiz. Bu akademik çalışmalarla aynı zamanda bölgemizde kardeşlik ve barış için verdikleri çabalarında takdirle karşılık bulduğunun bilinmesini isterim” dedi.

Azizoğlu, başkanlığında yapılan bu çalışmada bulunan Kürt ve Arap üniversite rektörleri ile sorunların çözümü için bu toplantının önemli katkı sağlayacağını kaydetti.

Uluslararası Üniversiteler Konseyi Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu ise, “Aralık 2014 tarihinde başlattığımız çalışmalarda Irak’da terör örgütünün işgalinde bulunan üniversite öğrenci ve akademisyenlerin sorunlarına acil çözüm üretme çabalarımıza Türkiye, Irak ve Irak Kürdistan hükümetlerinden katkı bekliyoruz. Bu coğrafyada yaşayan Türkler, Kürtler, Araplar ve Acemlerin artık kendi sorunlarını kendilerinin iç sorun aile içi sorun olarak algılayıp ve batı toplumlarının hizmetine ihtiyaç duymadan çözmeleri gerekmektedir. Aksi takdirde aynı dini aynı kültürü ve hata aynı kaderi paylaşan bu toplumlar her zaman başkalarının himmetine muhtaç olurlar. Bu coğrafyayı barış, kardeşlik ve huzur coğrafyası haline getirebilmemiz için asla unutmamamız gereken önemli etken hiçbir toplum diğer toplumu yok farz ederek bu coğrafyada hak ettiği yüksek hayat standardı, küresel güç ya da evrensen hak ve özgürlüklere kavuşamaz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.