B.b. Erzurumspor Başkanı Özakalın’dan Sağduyulu Açıklama...

B.b. Erzurumspor Başkanı Özakalın’dan Sağduyulu Açıklama...

Spor Toto 3. Lig 3. Grup’ta Sakaryaspor ile yarın kendi evinde 2. Lig’e yükselme maçlarının ilkini oynayacak olan Büyükşehir Belediye Erzurumspor’da nefesler tutuldu. Zorlu 90 dakika öncesinde her iki...

Spor Toto 3. Lig 3. Grup’ta Sakaryaspor ile yarın kendi evinde 2. Lig’e yükselme maçlarının ilkini oynayacak olan Büyükşehir Belediye Erzurumspor’da nefesler tutuldu. Zorlu 90 dakika öncesinde her iki kentin taraftarları arasında yükselen tansiyonu düşürebilmek için B.B. Erzurumspor Başkanı Saim Özakalın önemli açıklamalarda bulundu. Özakalın, "Türkiye bir bütündür. Hiçbir ilimizle husumetimiz olamaz" dedi.

Sakaryaspor ile ligin ikinci yarısında Sakarya’da oynanan maçta ev sahibi takım taraftarlarının neden olduğu olaylar yüzünden iki kent arasında yaşanan gerilim, Play Off öncesinde adeta tavan yaptı. Sosyal medya üzerinden birbirlerine meydan okuyan taraftarlar yüzünden Erzurum İl Spor Güvenlik Kurulu, Erzurum’da yapılacak maça Sakaryasporlu taraftarların alınmaması yönünde bir karar aldı. Aynı kararın Sakarya İl Güvenlik Kurulu tarafından da Erzurumsporlu taraftarlar için alınması bekleniyor.

Güvenlik Kurulu’nun bu tedbiri bile iki kent arasındaki tansiyonu düşürmeyince, B.B. Erzurumspor Kulüp Başkanı Saim Özakalın, sağduyu açıklaması yaptı. İki kentinde Türkiye sınırları içerisinde yer aldığına dikkat çekip, "Aynı vatanın iki şehrinin bir spor müsabakası için birbirlerine düşman olmasını kabul edemeyiz" dedi.

"TÜRKİYE BİR BÜTÜNDÜR, KİMSEYLE HUSUMETİMİZ OLAMAZ"

Herkesin sağduyulu hareket etmesi gerektiğine dikkat çeken Başkan Özakalın, "Türkiye bir bütündür. Erzurumspor olarak, hiçbir ilimizle husumetimiz söz konusu olamaz" diye konuştu.

Sakaryaspor ile yarın saat 16.30’da şampiyonluk hedefleri için son derece önemli bir 90 dakika mücadelesi vereceklerini ve bu maçı mutlak suretle avantajlı bir skorla kazanmak istediklerini söyleyen Özakalın, "180 dakikalık bir mücadelenin ilk maçına çıkıyoruz. İlk 90 dakikada avantajlı bir skor elde etmek istiyoruz. Taraftarlarımızdan da destek bekliyoruz. Ancak maça gelecek herkesi sağduyulu hareket etmeye ve iki etaplı bir maçın ilk ayağının oynandığının bilinciyle hareket etmesini istiyoruz. Buradaki maçın bitiş düdüğüyle herşey bitmiyor. İkinci maçın da çok ama çok büyük önem taşıdığını düşünerek, takımlarını desteklemelerini bekliyoruz" dedi.

"KAZANAN İNŞALLAH HAK ETMİŞTİR!"

Zorlu maçlarda takımlarına olan güvenlerinin tam olduğunu da belirten Başkan Özakalın, "Biz, hak eden kazansın demiyoruz. Kazanan inşallah hak etmiştir diyoruz. Gerek kadro kalitemiz, gerek camiamızla bu şampiyonluğu çoktan hak ettiğimizi düşünüyor, kazanacağımıza olan inancımızın da çok ama çok yüksek olduğunu ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.