Babalar Sertifikalarını Aldı

Babalar Sertifikalarını Aldı

Samsun Bilim ve Sanat Merkezi “Baba Destek Programı"nı tamamlayan velilere sertifikaları verildi.Samsun Bilim ve Sanat Merkezi binasında düzenlenen sertifika törenine, Vali Yardımcısı Hakan Kubalı ve...

Samsun Bilim ve Sanat Merkezi “Baba Destek Programı"nı tamamlayan velilere sertifikaları verildi.

Samsun Bilim ve Sanat Merkezi binasında düzenlenen sertifika törenine, Vali Yardımcısı Hakan Kubalı ve İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Çetinkaya, Baba Destek Programı’na katılan aileler hazır bulundu.

Programın aileler üzerinde çok olumlu etkileri olduğunu belirten Samsun Bilim ve Sanat Merkezi Nazan Armutlu konuşmasında “Baba Destek Programı; evde aile yaşantısında ve toplumsal yaşantımızda demokratik tutum ve becerilerimizi geliştirmeye yönelik bir çalışmadır. Babaya destek vererek çocuğun çok yönlü gelişimine katkıda bulunmayı hedefleyen bir yetişkin eğitimi programıdır. Bu sayede amaç çocukların var olan kapasitelerini en üst düzeyde gerçekleştirmelerini sağlamaktadır” dedi.

Samsun Bilim ve Sanat Merkezi’nde bu programın eğitmeni olan Kurum Uzman Psikolojik Danışmanı Fatih Ordu da konuşmasında, “Merkezimizde 13 hafta süreyle gerçekleştirilen Baba Destek Eğitimi programının içerisinde iki oturumda anne eğitimi şeklinde gerçekleşmiştir. Bizler bu program aracılığıyla yetişkinlerin gelişimine katkı sağlamaya çalıştık. Dolayısıyla ebeveynlerin tutumlarındaki beklenen olumlu değişimler çocukların yaşam kalitesinde artış anlamına gelmektedir. Her ebeveynin bu programa katılmasını ve aile içi ilişkilerinde iyileşmelerin oluşması için destek alınmasının yararlı olacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.