Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel:

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel:

Lise tercihi yapacak öğrenci velilerini bir araya getiren 8. Sınıflar İçin Veli Semineri gerçekleşti. Seminerde konuşan Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, "Öğrencilerimizin 21. yüzy...

Lise tercihi yapacak öğrenci velilerini bir araya getiren 8. Sınıflar İçin Veli Semineri gerçekleşti. Seminerde konuşan Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, "Öğrencilerimizin 21. yüzyıl becerilerine sahip olmasını istiyoruz’’ dedi.

Liselerin tercih dönemi kapsamında öğrencilerin doğru tercih yapmaları ve kariyer planlamaları konularında velilerinin bilgilendirildiği 8. Sınıflar İçin Veli Semineri, İstanbul Grand Cevahir Otel’de düzenlendi. Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel ve Uğur Eğitim Kurumları Genel Müdürü Lokman Durak’ın katıldığı seminerde, Yücel, velilere yönelik yaptığı konuşmada, Uğur Eğitim kurumlarının eğitim sisteminden bahsetti ve velilerden gelen soruları cevapladı. Bahçeşehir Üniversitesi Rektör Danışmanı Turgay Polat da seminerde gerçekleştirdiği sunumunda kariyer odaklı öncü eğitim sistemi ve doğru lise seçimi noktasında nelere dikkat edilmesi konularında konuştu.

Bahçeşehir Uğur Eğitim kurumlarının eğitim sisteminden bahseden Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, “Biz, Uğur Liseleri’ni iki kademeli düşünüyoruz. Birinci ve ikinci sınıflara birinci kademe, üçüncü ve dördüncü sınıflara ikinci kademe diyoruz. Birinci ve ikinci sınıflarda temel dersleri vereceğiz, üçüncü ve dördüncü sınıflarda öğrencinin kapasitesine göre yönlendireceğiz ve fabrikasyon eğitim vermeyeceğiz. Artık sınıflara öğrencileri doldurup bir öğretmenin onlara var olan bilgi transferini aktarmasından öteye gideceğiz. Çünkü bilgi artık her yerde var. Önemli olan bu bilginin kullanımıdır” diye konuştu.

Öğrencileri birinci sınıftan itibaren proje odaklı yetiştireceklerini belirten Yücel, öğrencilerin Türkiye’deki veya dünyadaki üniversitelere başvururken buralardan burs alabilmeleri ve kabul görebilmelerinin kendi portfolyolarına bağlı olduğunu söyledi. Öğrencilerini sadece Türkiye’deki okullara göre değil, dünya üniversitelerine hazırlamayı hedeflediklerini belirten Yücel, "Öğrencileri tek tek iyi tanıyalım, iyi yönlendirelim ve onların girmek istedikleri okulları tespit edip onları yüreklendirelim, motive edelim. Onlar geleceğin Türkiye’sinin önemli mihenk taşlarıdır. Bu anlayışla vizyonumuzu oluşturduk ve hazırlıkları yaptık. Öğrencilerimizin 21. yüzyıl becerilerine sahip olmasını istiyoruz. İletişim kurabilmek için dil ve teknoloji unsurları mükemmel olmalı. Bunların yanı sıra girişimci ve yenilikçi olmalılar’’ diye konuştu.

BATUM’DA YENİ BİR ÜNİVERSİTE AÇILACAK

Eğitimin yurt dışı ayağına önem veren Enver Yücel, Batum’da 10 Haziran’da yeni bir üniversite açacaklarını söyledi. Artık dünyaya açılmak gerektiğini ve çocuklara dünya vizyonu aşılanması gerektiğini belirten Yücel, öğrencilere dili gidip yerinde öğrenmeleri konusunda destek verdiklerini anlattı. Yurt dışı eğitimleri konusunda öğrencilerden ücret almayacaklarını anlatan Yücel, isteyen öğrencinin Washington’a, isteyenin Almanya’daki şubelerine isteyenin yeni açtıkları Roma’daki merkezlerine gitmesini önerdi. Dünya vatandaşı olabilme yolunun dünyayı kucaklamaktan geçtiğini vurgulayan Yücel, bunun için çocukları bu vizyona uygun hazırlamak gerektiğini söyledi.

SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNDE YER ALAN ÖĞRENCİLERİMİZ VAR’

Öğrencilerin sosyal sorumluluk projelerinde yer aldığını söyleyen Enver Yücel, bu kapsamda Afrika’ya giden öğrenciler olduğuna dikkat çekti. Mozambik, Zambiya ve Kenya’da projelerini gerçekleştiren öğrencileri teşvik ettiklerini belirten Yücel, "Öğrencilerimizi Türkiye’nin farklı farklı noktalarına götürüyoruz ve her bölgeyi gezdiriyoruz. Yani sınıfın, kampüsün içinden çıkarıp çocukları dünyaya açıyoruz’’ diyerek sözlerini noktaladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.