Bakan Avcı İmam Hatip Okulları Öğrencilerinin Şenliğine Katıldı

Bakan Avcı İmam Hatip Okulları Öğrencilerinin Şenliğine Katıldı

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, katıldığı programda, İmam Hatip okullarında sadece Diyanet İşleri Başkanlığı’nda görev yapacak nitelikte öğrenciler yetiştirilmediğini söyledi.Atatürk Kapalı Spor Salonu...

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, katıldığı programda, İmam Hatip okullarında sadece Diyanet İşleri Başkanlığı’nda görev yapacak nitelikte öğrenciler yetiştirilmediğini söyledi.

Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen “İmam Hatip Ortaokulları ve Liseleri Sene Sonu Buluşması” etkiliğine katılan Bakan Avcı, programın açılışında yaptığı konuşmada, İmam Hatip okulları ile ilgili farklı bir algı olduğunu ve kamuoyunda yanlış bilgilerin bulunduğunu söyledi. Bakan Avcı, “İmam Hatip okullarının, İmam Hatip liselerinin nasıl bir eğitim verdiğini, sizler çok yakından biliyorsunuz. Sizleri bu okullara gönderen aileleriniz de biliyorlar, ama ben Milli Eğitim Bakanı olarak çok sık imam hatip ortaokulları ve liseleri ile ilgili genel kamuoyunda yeterince bilgi sahibi olunmadığını görüyor ve üzülüyorum. Sizlerden özel bir rica olacak. Tüm İmam Hatip öğrencileri ve velileri, bu okulların nasıl bir eğitim verdiğini çevrenize tane tane, bıkmadan usanmadan anlatın. Çünkü okullarınız yeteri kadar bilinmiyor tanınmıyor o yüzden genel kamuoyunda eksik bilgiler dolaşıyor. Pek çok örneğine rastladım. Bazıları zannediyor ki buralar, sadece Diyanet İşleri Başkanlığında görev alacak nitelikte öğrenci yetiştiriyor. Oysa hem yasasında hem uygulamasında bu okullarımız aynı zamanda üniversiteye öğrenci yetiştiriyorlar” dedi.

Bakan Avcı ayrıca, İmam Hatip Ortaokulu ve liselerinde katsayı ve kılık kıyafet gibi pek çok sorunun ortadan kaldırıldığını sözlerine ekledi.

Bakan Avcı konuşmasının ardından yarışmalarda dereceye giren öğrencilere çeyrek altın, strateji oyunu mangala, Mehmed Akif Ersoy´un Safahat adlı eseri ve Eskişehir´i tanıtan kitap hediye etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.