Bakan Eroğlu’ndan Çarpıcı Açıklamalar

Bakan Eroğlu’ndan Çarpıcı Açıklamalar

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, referanduma ilişkin yaptığı açıklamada“Başbakanımızın da dediği gibi bu anayasa değişikliği Erdoğan için değil, her doğan içindir. Mevcut sistem çok saçma sapan sürekli kriz doğuruyor, kavga doğuruyor” dedi.

Aydın’a açılış temel atma programları kapsamında gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun ilk durağı Koçarlı ve Çine oldu. Buradaki açılışların ardından Nazilli’ye gelen Bakan Eroğlu’nu, Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük, AK Parti Aydın Milletvekilleri; Mehmet Erdem, Mustafa Savaş ve Abdurrahman Öz, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık ve AK Partili yöneticiler karşıladı.  15 Temmuz İmam Hatip Ortaokulu’nda fidan dikme törenine katılan Eroğlu, burada öğrencilerle bir araya geldikten sonra ilçe merkezine geçti. Belediye Meydanı’ndaki platformdan halka seslenen Bakan Eroğlu, Nazilli’de 35 milyon lira maliyetindeki 9 tesisin temelini attıklarını, 14 yılda ilçeye 40 milyon liralık yatırım gerçekleştirdiklerini söyledi.

“AYDIN UNUTULMUŞ BİR İLDİ”

Bakan Eroğlu’nun konuşmasının satır başları şöyle;

“Hükümet olarak Aydın’a çok büyük hizmetler yaptık yapmaya devam edeceğiz. Özellikle geçmişte Aydın unutulmuş bir ildi. Biz buraya şuana kadar tam 18 milyar liralık yatırım yaptık.   Bugün Efeler, Koçarlı, Çine ve Nazilli’de 16 tesis 196 milyon liralık hizmetlerin temel atma töreni içi buraya geldik. Yatırımların hayırlı olmasını diliyorum. Biz söz verip yapan hükümetiz. Başkaları konuşur, biz yaparız.”

“ERDOĞAN İÇİN DEĞİL, HER DOĞAN İÇİN”

“16 Nisan’da tarihimizin en önemli halk oylaması yapılacak.  Milletimizin kaderi, devletimizin bekası,  Türkiye’mizin istiklali ve istikbali için evet diyeceğiz. Buradan özellikle, Başbakanımız Binali Yıldırım’a ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye teşekkür ediyorum. Herkes oturdu; dedi ki, “Bu böyle gitmiyor, koalisyon hükümetleri, 16 aylık hükümetlerle bu iş yürümüyor. Geçmişte hep cumhurbaşkanıyla başbakan kavga etmiş, bundan da ortaya krizler çıkmış. Her krizin millete faturası var,  bunu çözelim” diye Türkiye’nin bekası için 18 maddelik bir anayasa değişikliği hazırladılar. Bu aslında Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemiyle ilgili. Devlet Bahçeli’de devlet adamlığını gösterdi, dedi ki mesele memleket meselesiyse gerisi teferruattır. Çünkü bu hiç kimse için değil, Başbakanımızın da dediği gibi bu Erdoğan için değil, her doğan için.”

GÜNEŞ MOTELDE HÜKÜMET PAZARLIĞI

“Mevcut sistem çok saçma sapan sürekli kriz doğuruyor, kavga doğuruyor. Biraz önce de belirttiğim gibi bu ülkede liderler hep ikilim arasında kalmışlar. Cumhurbaşkanımız ile Binali Yıldırım arasında su sızmıyor tamam, daha önce bütün başbakan ve cumhurbaşkanları arasında kavga etmişti. Bunun faturasını da millet çekmişti. En sondan başlayalım. Rahmetli Ecevit, dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer arasında anayasa kitapçığı krizi çıktı sonucunda 22 banka battı, büyük bir ekonomik başladı. 50 milyar dolar battı, sadece İmar Bankası soygununda milletin ödediği para 8 buçuk milyar dolar. Güneş Motel’de hükümet kurulamadığı için pazarlıklar yapıldı. Bizi bakan yaparsan işte öyle böyle olur tarzındaki pazarlıkların ucunda da para vardı. Özal zamanında biliyorsunuz, Mesut Yılmaz  ile Yıldırım Akbulut’la kavga etti. Süleyman Demirel kızım dediği, Tansu Çiller’le bir ay sonra anlaşamadılar içerde kavga koptu, dışarıda Demirel “Elimden gelse bu kızı penceren atarım.”dedi. Daha bu verdiğim örnekler gibi neler neler. Bakın arkadaşlar Amerika çok küçük bir devletti. - Amerika’nın Teksas eyaletini alması için Osmanlı yardım etti, Düşünün nereden nereye. Amerika 223 yılda, 43 başkan değiştirdi. Biz 1923 yılında kurulmuş bir devlet olarak, 93 yılda 65 hükümet geldi. Türkiye’nin artık beklemeye tahammülü yok, bizim 200, 400 yılın hesabını yapmamız lazım”

HABER: MEHMET ALİ CİNTOSUN

1-052.jpg

2-050.jpg

3-044.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.