Bakan Müezzinoğlu’ndan Seçim Öncesi ‘Siyasi İstikrar’ Vurgusu

Bakan Müezzinoğlu’ndan Seçim Öncesi ‘Siyasi İstikrar’ Vurgusu

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 7 Haziran seçimleri öncesi ‘istikrar’ vurgusu yaparak, “Seçim atmosferine 10’uncu defa girdiğimiz Türkiye’de yine siyasi istikrarın devam edeceğiyle ilgili hiçbir ter...

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 7 Haziran seçimleri öncesi ‘istikrar’ vurgusu yaparak, “Seçim atmosferine 10’uncu defa girdiğimiz Türkiye’de yine siyasi istikrarın devam edeceğiyle ilgili hiçbir tereddüt yok" dedi.

Yerli ve yabancı katılımcıların yer aldığı Kamu Özel İşbirliği (KÖİ) Sağlık Zirvesi, bugün İstanbul’da başladı. Hilton Otel’de düzenlenen ve 2 gün sürecek zirveye Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da katıldı.

Zirvede yaptığı konuşmada, ülke yönetimindeki istikrarın kamu yatırımlarına nasıl yansıdığını anlatan Müezzinoğlu, “Güven duygusunun arkasında yatan en büyük güç siyasi istikrardır. 12 yıldır bu ülkede en büyük kazanımımız siyasi istikrardır. Siyasi istikrarı ne kadar büyük zorluklarla geçtiğimizi bu salondaki herkes biliyor. 12 yıl zarfında üç defa genel seçim, üç defa referandum ve üç defa yerel seçim geçirdik. Şimdi 10’uncuseçime giriyoruz ve 10’uncu seçime girdiğimiz süreçte 40 günümüz kaldı. Biz seçim atmosferinde konuşuyoruz. Tüm bu süreçlerde sandığın gücü, milli irade ve sandık iradesinin temsilini güçlü bir şekilde yapan bir siyasi irade. Siyasi iradenin gücü ve istikrarı ekonomik istikrarı getiriyor. Şimdi seçim atmosferine 10’uncu defa girdiğimiz Türkiye’de yine siyasi istikrarın devam edeceği ile ilgili hiçbir tereddüt yok. Tam aksine 8 Haziran sabahında siyasi istikrarın önümüzdeki 4 yıl zarfında da önünde engel olmadığı yeni yeni süreçlerin olmadığı döneme giriyoruz. Bu dönem esasında Türkiye’nin sıçramasını çok hızlı yapabileceği yeni bir dönem olacak. Bu nedenle önümüzdeki süreci çok dinamik ve vizyoner planlamak durumundayız” dedi.

Konuşmasında sağlık alanındaki yatırımlara da değinen Müezzinoğlu, “Şehir hastaneleri farklı bir vizyonu yakalamak için girdiği bu yolda sıkıntıları, zorlukları göğüsledi. Bunun altyapısının olmaması nedeniyle yasal düzenleme zorlukları vardı. Yasal düzenlemeleri yaptık. Ama en büyük zorluğu mantalitede yaşadık. Yani kişilerin yönetirlerin, buna sağlık yöneticileri de dahil sivil dinamikler de dahil ciddi düzeyde bu projelere mantalite açısından olumsuz bir bakış vardı. Ama irade, siyasi irade, yönetim iradesi tüm bu zorlukların üstesinden gelen, geldiğimiz bu noktayı daha büyük hedeflere götürebilme vizyonu olan bir noktaya geldik” şeklinde değerlendirme yaptı.

Türkiye’nin artık bir bakışı masaya yatırdığını kaydeden Bakan Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Önümüzdeki 1-2 yıl içinde bir taraftan inşaatlar devam ederken diğer taraftan da bu yapıların güçlü vizyoner yönetimlerini konuşur dünyaya örnek olacak dinamikleri sergileme gayreti içinde ve alt yapısını oluşturma süreci içindeyiz. Türkiye artık sağlık alanında da biyo teknolojisi ürünleri ürete bilen alt yapısını kurabilen Kanser Enstitüsü ile Akreditasyon Enstitüsü ile standardı da geliştirebilen bir anlayışla bir farklı ayağı burada güçlendirecek. Tıp alanında sağlık alanında Türkiye’nin sağlık sunumunu 78 milyon ülke insanına standardı daha yüksek noktada sunabilmek yine yakın coğrafyamızda Türkiye’yi bu alanda merkez yapabilmek“.

Bugün başlayan yerli ve yabancı katılımcıların yer aldığı Kamu Özel İşbirliği (KÖİ) Sağlık Zirvesi, yarın da devam edecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.