Bakan Şimşek'ten memur maaşı açıklaması

Bakan Şimşek'ten memur maaşı açıklaması

Mehmet Şimşek: 'Memur maaş artışı en az yüzde 6.1 olacak, eğer enflasyon öngörülenden yüksek çıkarsa onunda farkını vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Memur maaşları artık iki yıl için toplu sözleşme ile belirlenmesi ve toplu sözleşme hükümleri nedeniyle hak kayıpları olduğu yönünde tartışmalarla ilgili olarak Şimşek, "Geçen sene enflasyon yüzde 8.2. Geçen sene en düşük memur maaş artışı yüzde 8.3. ortalama memur maaş artışı yüzde 8.5. Geçen sene biz öğretmenlere ila ve maaş artışı verdik. Yeni başlayan öğretmenin maaş artışı yüzde 14.4. Peki 860 bin öğretmen memur değil mi? Bütün memurların zaten neredeyse 3'te 1'i öğretmen. Memur emeklilerinin maaşı geçen sene yüzde 12.5 arttı. Dolayısıyla biz 2002'den bu yana ne memurumuzu ne asgari ücretlimizi, ne de emeklimizi hiçbir kesimi enflasyona ezdirmedik. Hatta ben abarttığımız kanısındayım. Şu anda bütçede memurlar için ayırdığımız kaynak 140 milyar lira. Yatırımlar için ayrılan kaynak 50 milyarın altında. Birde sosyal güvenlik kurumu emekli maaşlarını ödeyecek gelir elde edemiyor SGK'ya da 80 milyar para aktarıyoruz. Yani biz bütçenin çok önemli bir kısmını memurumuza ve emeklimize ayırdık" dedi

ENFLASYON FARKI ÖDEMESİ

Enflasyon farkı ödemesi ile ilgili olarak Şimşek, "Bu yıl ödeyeceğiz. Memur maaş artışı en az yüzde 6.1 olacak, eğer enflasyon öngörülenden yüksek çıkarsa onunda farkını vereceğiz" ifadelerini kullandı.

SEÇİMİN EKONOMİYE ETKİSİ

"Seçim öncesinde ekonomide popülizm risk oluşturuyor" eleştirileriyle ilgili olarak ise Bakan Mehmet Şimşek, "Geçen sen iki seçim yaptık bir sürü çalkantı varken biz enflasyon hedeflerini tutturmakla kalmadık hedeflerin çok altında kaldık. AK Parti hükümetleri döneminde 2 genel seçim 3 yerel seçim iki referandum bir cumhurbaşkanı seçimi yani hemen hemen her sene bir seçim oldu. Ona rağmen 2009 yılı hariç her yıl hedefi tutturduk. Popülizm bir tuzaktır. 90'lı yıllarda biz bu tuzağa düştük ve Türkiye felakete gitti" dedi.

74 BİN YENİ PERSONEL HANGİ KURUMLARA DAĞITILACAK

Alınacak 74 bin yeni personel ve bu kadronun kurumlara dağılımı ile ilgili olarak Maliye Bakanı Şimşek, "74 bin kadronun 34 bini otomatik olarak doktor, harbiyeden, polis kolejlerinden gelecek. Geriye 40 bin kalıyor. Bunun 15 binini Şubat öğretmen atamalarına ayırdık. Geriye kalan 25 binini de çalışıyoruz. Ama bu arada bakanlıkların ihtiyaçlarını karşılamak üzere cüzi oranda bu hafta ben kadroların bir kısmını verdim ama çok ufak. Önceliğimiz yine sağlık ve eğitim olacak. Benim ufak bir önerim var gençlerimize, uzun vadede tabi ki kamuda ihtiyaç duyduğumuz elemanları alacağız. Ama milyonlarca gencimiz umutlarını kamuya bağlamasınlar kendilerini iyi yetiştirsinler. Ben kamuda memur olarak çalışmayı tercih etmem. Özel sektörün ayrı bir dinamizmi var. Bu sene biraz sınırlı alacağız gelecek sene de muhtemelen resim değişmeyecek" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.