BAKAN SOYLU TARİHİ UYUŞTURUCU OPERASYONUYLA İLGİLİ KONUŞTU

BAKAN SOYLU TARİHİ UYUŞTURUCU OPERASYONUYLA İLGİLİ KONUŞTU

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından açıklanan ve Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucu operasyonu olarak nitelendirilen ‘Bataklık Operasyonu’ Aydın’a sıçradı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından sabah saatlerinde açıklanan Bataklık Operasyonu’nun gerçekleştirildiği iller arasında Aydın’da yer aldı. Uyuşturucuyla mücadele amacıyla gerçekleştirilen operasyonda 3 şirket ve 6 şüpheli incelemeye alındı. İncelemeler sonucunda örgütün elebaşlarının da aralarında bulunduğu 94 şüpheli şahsa ve bu şahıslarla bağlantılı 16 şirkete ulaşıldı. Çetenin, daha önce ele geçirilen, 11 ton esrar, 2 ton 500 kilogram baz morfin ve 140 kilogram eroin, 2012’de 18 tondan fazla kokain ve 2016’da bir gemide yapılan aramada ele geçirilen 20 ton esrarla da bağlantısının olduğu tespit edildi.

9 ülkede faaliyet gösteren çetenin uyuşturucu gelirlerini kuryelerle Türkiye’ye getirdikleri ve paranın bir bölümünü FETÖ’ye aktardıkları bilgisine ulaşıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde geçekleştirilen Bataklık Operasyonu, Aydın, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, İstanbul, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kırşehir, Kilis ve Mersin’de yapıldı.
Operasyon sonucunda toplam 65 şahıs yakalanırken, çok sayıda taşınmaz, araç, 52 milyon 627 bin lira ve 1 milyon 310 bin dolar nakit para ele geçirildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.