Bakan Ucuz İnternet Müjdesi Verdi

Bakan Ucuz İnternet Müjdesi Verdi

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, BTK'nın internet fiyatlarını düşürecek düzenlemede sona yaklaştığını müjdeledi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türk Telekom ortaklarından Oger Telekom'un borcunun, Türk Telekom'un mali durumunu etkilemeyeceğini belirterek, "Ortakların kendi borçlarının ileride sorun yaratmaması ve Türk Telekom'un korunması adına tüm adımları takip ediyoruz." dedi.

Arslan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, milletvekillerinin, bakanlığının bütçesine ilişkin soru ve eleştirilerini yanıtladı.

Yatırımlarda karayolu projelerine ağırlık verildiği yönündeki eleştirileri değerlendiren Arslan, karayolu projelerinin çok daha çabuk hazırlanabildiğini ancak demiryolu proje ve güzergahlarının belirlenmesinin uzun zaman aldığını söyledi.

Arslan, 14 yıl önce demiryolu projelerine başladıkları halde birçok projede yeni yeni ilerleme sağlayabildiklerini ifade etti.

Denizcilik sektörünün özel sektör ağırlıklı çalıştığına dikkati çeken Arslan, proje kapsamında az ödenek harcanmış gibi görünse de bu sektörde de ciddi işler yapıldığını bildirdi.

 

"Oger Telekom'un borcu, Oger'in kendi meselesi"

Türk Telekom'un borçlarına ilişkin soru üzerine Arslan, Türk Telekom ortaklarından Oger Telekom'un borcunun, Oger'in kendi meselesi olduğunu ve Türk Telekom'un işleyişini, mali durumunu etkilemeyeceğini vurguladı.

Arslan, Türk Telekom'un kredibilitesi ve mali durumu çok kuvvetli bir şirket olduğuna işaret ederek, ortakların kendi borçlarının ileride sorun oluşturmaması ve Türk Telekom'un korunması için tüm adımları takip ettiklerini dile getirdi.

Türk Telekom'un 10 yıl sonra devlete devredileceğini hatırlatan Arslan, "Şirketin devredildiği anda da o güne kadar yapması gereken yatırımları yaparak zamanın teknolojisine uygun olarak sistemini devam ettirmesi lazım. Bunun takibini yapıyoruz. Aksi takdirde, mevcut haliyle devam ederse 10 yıl sonra görece olarak diğer şirketlerin gerisinde kalmış olacaktır." diye konuştu.

İnternetin pahalı olduğunun söylenmesi üzerine Arslan, serbest piyasa ölçüleri çerçevesinde internetin pahalılığının biraz göreceli olduğunu belirtti. Arslan, yeni düzenlemelerle internet fiyatlarının düşürülmesiyle ilgili BTK olarak çalışmalarının bulunduğunu sözlerine ekledi.
haber7

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.