Bakan Yıldız Aydın’da Gençlerle Buluştu

Bakan Yıldız Aydın’da Gençlerle Buluştu

Bir dizi toplantı, açılış ve ziyaret programı dolayısıyla Aydın’a gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Aydın programının son durağında Aydınlı gençlerle bir araya geldi.

Kısa adı Üniak olan Aydın’daki üniversite gençliği ile bir araya gelen Bakan Yıldız, gençlerin programını çok beğendiğini belirterek, yoğun geçen seçim öncesi adeta enerji depoladığını belirtti.Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Miletos Salonu’nda gerçekleştirilen Üniak Mezuniyet Programına katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar bakanı gençlerin birbirinden güzel gösterileri ile keyifli anlar yaşadı. Programda gençlere nasihatlerde de bulunan Bakan Yıldız, çok okumanın ve çalışmanın önemine değinerek, Türkiye’de televizyon ve internet başında geçirilen zamanın çok fazla olmasından dert yandı. Türkiye’de ortalama olarak bir kişinin günlük 6 saat televizyon 3 saat de internet bşında zaman harcadığını belirten Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, günlük okuma zamanının ise sadece bir dakika olduğunu belirterek televizyon izlemenin çok ucuz ve basit bir beyin faaliyeti olduğunu söyledi. Bakan Yıldız, gençlerin ders kitapları hariç yıllık en az 5 bin sayfa kitap okumasını önerdi. Bakan yıldız ayrıca bugün Japonya’da yıllık basılan kitap sayısının 4.2 milyar olduğunu bu sayının Türkiye’de ise 23 milyon olduğunu da belirtti.Program’da konuşan Üniak Başkanı Ya Semi Sarıçiçek bu yıl 52 üniversite öğrencisinin 25 liseli gencin okullarından mezun olduğunu belirterek bu mezun olan gençlerin ülkenin geleceğine sahip çıkan gençler olacağını ve hak yolda yürüyeceklerini söyledi. Ak Parti İl gençlik Kolları Başkanı Enes Yıldız “Biz bu ülkenin geleceğiyiz ve geleceğimize sahip çıkacağız” diye konuştu.

“ŞAN ŞÖHRET VE PARANIN ESİRİ OLMAYIN”

Yapılan gösterilerden sonra kürsüye çıkarak gençlere hitap eden Enerji ve Tabii kayanklar Bakanı Taner Yıldız, seçim önü gençlerin bu etkinliğinden oldukça etkilendiğini ve adeta enerji aldığını belirterek “Yetişme tarzımız, kültürümüz, hamdolsun bizim doğru yaptığımız kadar güçlendiğimizi güçlendiğimiz kadar da daha çok doğru yapma kabiliyet ve kapasitesine ulaşacağımızı biliyorduk. Bizler ister makamlar ister mevkiler ister para ister şan şöhret ne varsa bunu ancak cebimize koyduğumuz kadar değerli olduğunu ama kalbimize koyduğumuz kadar bunun esiri odluğumuzu biliyorduk. Hangi meslek grubunda olursanız olun bu gerçeği değiştirmiyor. Çünkü milletvekili olduğunuzda bu gerçekleri askıya alıp bir kenara koymuyorsunuz. Hayat bütün yönleri ile kuşatıcı olan İslami oluşumunuzla devam ediyor. O yüzden değerli gençlerimiz öncelikle kalbimizle gönlümüzle ve vicdanımızla alakalı bütün yapıları yerli yerine oturtacağız. Ve ondan sonra dünyanın bütün şubeleri ile alakalı da hesaplaşmamıza devam edeceğiz” dediBakan yıldız konuşmasının ardından Üniak’lı gençlere mezuniyet belgelerini dağıttı.Etkinliğe, Ak parti İl başkanı Ömer Özmen, Milletvekili Adayı Sadık Atay, Metin Yavuz ve partililer katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.