Bakan Zeybekci, Hdp’ye Yapılan Saldırıyı Kınadı

Bakan Zeybekci, Hdp’ye Yapılan Saldırıyı Kınadı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Türkiye’de her kim milletin ekonomik menfaatlerini manipüle ederse, bunu yapanları onların ellerini yakacak şekilde ellerinde bırakırız" dedi. Bakan Zeybekci ayrıca Hal...

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Türkiye’de her kim milletin ekonomik menfaatlerini manipüle ederse, bunu yapanları onların ellerini yakacak şekilde ellerinde bırakırız" dedi. Bakan Zeybekci ayrıca Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) yapılan saldırıyı da kınadığını söyledi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, memleketi Denizli’ye gelerek Tavas’ın Sarıabat Mahallesi’ni ziyaret etti.Burada kalabalık bir vatandaş topluluğu tarafından karşılanan Zeybekci’ye Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, daire müdürleri de katıldı. Mahalleye girdikten sonra vatandaşlarla tek tek konuşan Zeybekci özellikle çocuklarla yakından ilgilendi. Daha sonra mahalle kahvesine geçen Zeybekci, burada basın mensuplarının sorularını cevapladı. Ankara’da HDP’ye yapılan saldırıyı kınadığını belirten Zeybekci, ‘’Ankara’da bir siyasi partiye yapılan saldırıyı, Türkiye’nin huzuruna, demokrasisine, yaklaşan seçimlere yönelik bir saldırı olarak görüyorum. Demokrasiden, milletin iradesinden rahatsız olanların böyle şeyleri yapmasını zaten bekliyoruz. Böyle saldırıların olduğu ortamlarda bundan kim zarar görecek kim kazanacak bunlara bakmak lazım. Milletimizin vicdanı bunu tartar.Bu saldırıyı şiddetle kınıyorum. Milletin teveccühüne talip olan herkesin burada duruşunu göstermesi gerekir. Bu hain namert oyunlar seçim döneminde tekrarlanacaktır.Silahla bu oyunu oynayanlar daha farklı şeyler de yapacaktır. Bu dönemde insanların haysiyetiyle şerefiyle oynayacakları diğer yöntemleri de deneyeceklerdir. Bu konuda dikkatli olmamız gerekir’’ dedi.

Patates fiyatlarının son dönemdeki artışı ile ilgili de konuşan Zeybekci, ‘’Son zamanlarda fiyatı artış gösteren tarım ürünleri ile ilgili de konuşan Zeybekci, ‘’Geçen yıl tarım ürünlerinin fiyatlarının beklenenden fazla artması ile ilgili almış olduğumuz tedbirler vardı. Spekülasyonların olduğunu hissettiğimiz alanlarda mesela patatesle ilgili konularda hükümet olarak istişare edeceğiz. Eğer gerekiyorsa müdahale yaparız. Türkiye’de her kim milletin ekonomik menfaatlerini manipüle ederse, bunu yapanları onların ellerini yakacak şekilde ellerinde bırakırız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın’’dedi.

Muhalefetin iktidar olmak gibi bir beklentisi olmadığını ifade eden Zeybekci, sözlerini şöyle tamamladı: ‘’Muhalefet puanımı nasıl 2 puan artırırım derdinde. İktidarın kim olacağını aslında herkes biliyor. Milletin huzuruna çıkıp biz iktidar olacağız diyemiyorlar. Herkes kendi derdine düşmüş. Ben muhalefete soruyorum. İktidar olamayacaksınız da o oyları ne yapacaksınız? Bunu millete cevaplasınlar.’’

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.