Bakıcı Eğitim Toplantısı Yapıldı

Bakıcı Eğitim Toplantısı Yapıldı

Siirt’te Gönül Elçileri Projesi’nin engelli ve hizmetlere erişim kapsamında, engelli bireylerin bakımını üstlenen bakıcılara eğitim verildi.Siirt Kültür Merkezi’nde düzenlenen tanıtım toplantısında ko...

Siirt’te Gönül Elçileri Projesi’nin engelli ve hizmetlere erişim kapsamında, engelli bireylerin bakımını üstlenen bakıcılara eğitim verildi.

Siirt Kültür Merkezi’nde düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Vali Mustafa Tutulmaz’ın eşi Fatma Tutulmaz, engellilere her zaman sevgiyi, hoşgörüyü esas alan bir hizmet anlayışı ile hareket ettiklerini belirterek, engellilerin en çok ihtiyaç duyduğu sevgiyi eksik etmeyeceklerini söyledi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hifzullah Canpolat, il genelinde bulunan engelli bireylerin bakımını üstlenen 2 bin 845 bakıcıya engellilerin engel durumları araştırılarak, eğitim vermeyi hedeflediklerini söyledi.

Daha sonra Psikolog Hülya Ekin ise, zihinsel ve ruhsal engellilere yönelik kiriz anında nasıl davranılması gerektiği ve bakımları ile ilgili bilgiler aktarması, sosyolog Abdurrezzak Kaya da engelli bireylerin sosyal, ekonomik ve hukuksal hakları ile ilgili bilgiler verdi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan slaytın gösterimi ile program sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.