Bal Ormanları kurulurken,Yenipazar'da bal üreten çamlar kesildi..

Bal Ormanları kurulurken,Yenipazar'da bal üreten çamlar kesildi..

Orman ve Su Bakanı Veysel Eroğlu’nun en çok önem verdiği projelerinden ‘Bal Ormanları’ projesi gerek Türk çiftçisini gerekse arıcıları sevindirirken, Aydın’ın Yenipazar ilçesinde ballı ormanlar Orman İşletme Müdürlüğü tarafından kesilmeye başlandı.

 Arıcılar adına Nazilli Orman İşletme Müdürlüğü’ne çam ağaçlarının kesilmemesi için adeta yalvardıklarını belirten Aydın Arıcılar Birliği Başkanı Ayhan Özdemir, “Bizzat Nazilli Orman İşletme Müdürlüğü tarafından çam ağaçlarının kesiliyor. Kimi kime şikayet edeceğimizi bilemedik. Ne olur yetkililer çam ağaçları kesilmesin” dedi.
Orman ve Su Bakanlığı’nın arıcılığa büyük önem verdiğini ve arıların da en önemli bal kaynaklarından birinin de çam ağaçları olduğunu belirten Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ayhan Özdemir, Nazilli Orman İşletme Müdürlüğü’nce Yenipazar ilçesi Kuloğulları ve Çavdar Mahallesinde bulunan çam basıralı orman alanının kesilmeye başlandığını söyledi. Yapılan kesim sahasının çam pamuklu koşnilli olduğundan arıcıların durumu Birliğe iletip bal ormanının kesilmemesini istediğini ifade eden Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ayhan Özdemir, “Bölgede yaptığımız incelemede güzelim ballı ormanların yok edildiğini gördük. Nazilli Orman İşletme Müdürlüğü’ne dilekçe ile başvuruda bulunup ballı ormanlık alanın kesilmemesini istedik. Ancak göz göre göre Nazilli Orman İşletme Müdürülüğü’nce ormanlar kesildi. Bir yanda Bakanlık bal ormanları kurdururken diğer yanda bal veren ormanların Nazilli Orman İşletme Müdürülüğü’nce kesilmesini aklımız almadı” diye konuştu.
Nazilli Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri ise ormanlık alandaki kesimin çam ormanlarının yerine fıstık çamı dikilmesi amacıyla yapıldığını belirttiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.