Balbay’ın Baba Ocağında Umutlu Bekleyiş

Balbay’ın Baba Ocağında Umutlu Bekleyiş

Tutuklu gazeteci ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’ın Nazilli’deki evinde heyecanlı bekleyiş sürüyor.

Televizyonları takip eden Balbay’ın anne ve babası ellerinde telefon avukatlardan gelecek mutlu haberi bekliyor. Öte yandan Mustafa Balbay’ın annesi Melek Balbay, eşi Fevzi Balbay'ın kaza haberini gazetecilerden duyunca çok şaşırdı. Melek Balbay, eşinin kulağında ve dudağındaki hafif sıyrıkların kazada olduğunu eve geldiğinde anlamadığını söyledi. Kaza nedeniyle eşini sıkıntıya ve telaşa düşürmek istemediğini ifade eden Fevzi Balbay da, zaten çok sıkıntı geçirdiklerini belirterek, oğlunun olayı duymamasını istediğini belirtti. Yapmış olduğu kazanın önemi olmadığını söyleyen baba Fevzi Balbay, şöyle konuştu: “Önemli olan oğlumuzun bir an önce tahliye edilmesidir. Çok sıkıntı geçirdik ama bu durumu da kabullendik. Oğlumun çıkacağı umuduyla kararın uygulanmasını diliyoruz. Bu güne kadar hep tahliyesine 'red' cevabı ile karşılaştık. İnşallah oğlumuz cezaevinden çıkarak eşi ve çocuklarına kavuşur. Allah hiç kimseyi bu duruma düşürmesin. Ortada hiçbir suç unsuru olmadan 5 yıldır oğlum cezaevinde, sevdiklerinden uzak yatıyor. Oğlumu suçlayacak ne olduğunu da bilmiyoruz. Kimse de bilmiyor. Kendisi sürekli 'Siz kesinlikle üzülüp moralinizi bozmayın. Bu günler de geçecek diye bizi teselli ediyor.”

‘HERKES BİZE YARDIMCI OLDU’

Avukatların düzenli olarak kendilerini aradığını söyleyen Fevzi Balbay; şunları söyledi: “Düzenli olarak iki avukat arkadaşımız bizi arayarak bilgi veriyordu. Bize destek veren halimizi hatırımızı soran herkese teşekkür ediyorum. Bizlere çok yardımcı oldular. Hatta Çanakkale yolundaki dinlenme tesislerinde bizim Mustafa Balbay’ın ailesi olduğunu öğrenen işletmeciler sağolsunlar 30-40 kişilik kafileye ikramlarda bulundu. Bunlar gurur verici olaylar.”

TORUNUNUN SÖZLERİ AİLEYİ ÜZÜYORMUŞ

İnşallah bugün hayırlı haberler duyacaklarını belirten Melek Balbay da; sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugüne kadar neler çektiğimizi Allah biliyor. Soğuk demedik, sıcak demedik yanına gittik. O bizi teselli etti, biz onu teselli ettik. Gittiğimiz zaman bazen içeriye girmemize izin verdiler bazen vermediler. Gittiğimiz de de en fazla 1-2 saat içeride onu görebildik. En çok torunumun Mustafa’ya ‘baba eve gidelim, neden kalıyorsun burada’ sözleri ciğerimizi yakıyordu. O sözler bizi üzüyordu. Cezaevinden çıkıp eve gittiğimiz de torunum ‘babaanne çapa getireyim de şu duvarları yıkalım ya, babamı götürelim yaa’ sözlerini unutturmaya çalışıyorduk. Çocuğu aldatıp geçici de olsa unutmasını sağlıyorduk." Mustafa’nın yanında hiç ağlamadıklarını anlatan Melek Balbay, sözlerine şöyle devam etti: "Biz onu teselli ettik. Bugünler geçecek. Aslında içimiz rahattı çünkü yüz kızartıcı bir suçu yoktu. Kalemiyle bu nasıl terörist olabilir? Başka nesi vardı onun kaleminden başka. İki çocuğuyla ailesiyle bir tek dairesi yıllardan beri. Enine boyuna çok çektiler. Bizim onun için içimiz rahattı. Çıkacağını umuyorduk. İnşallah bugün de güzel haber bekliyoruz.”

‘KALEMİNDEN BAŞKA HİÇBİR ŞEYİ YOKTU’

Çıkmasını merakla beklediklerini söyleyen Melek Balbay; şöyle konuştu: “Ailesi dört gözle çıkıp eve gelmesini bekliyor. Hepimiz 5 yıl boyunca git-gel rezil olduk. Bir suçu olsa, adam öldürse bir hata yapmış diyeceğiz ama fakat hiçbir suçu yok. Kaleminden başka hiçbir şeyi yoktu. İyi niyetinden başına bunlar geldi. Kimsenin hatırını yıkmaz, kimseyi kırmaz, elinden geldiğince herkese yardım etmeye çalışır. Hükümeti neyle devirecekti bu? Tek başına hükümet mi devriliyor? En son Kasım’ın 6’sında kendisinin yanındaydık. Bu ay gidemedik.”

‘ÇAYLA BERABER BÖREĞİNİ YİYECEK’

Melek Balbay; "Serbest kalması durumunda Ankara’ya gidecek misiniz" sorusuna şöyle cevap verdi: “5 yıldır biz onun yanına gidiyoruz. Bu sefer o bizim yanımıza gelsin. İnşallah Allah o günü gösterir. Sabırla bekliyoruz. Şimdiye kadar çok üzüldük. Geldiğinde hemen haşhaşlı böreğini hazırlayacağız. Çayla beraber böreğini yiyecek. Ama çıkınca önce ailesinin yanına gidecektir. Sonra bizim yanımıza gelecektir.”

EŞİNİN KAZA YAPTIĞINI BASIN AÇIKLAMASINDA ÖĞRENDİ

Basın açıklaması öncesi eczaneye giderken trafik kazası geçiren Fevzi Balbay’ın kaza yaptığından haberi olmayan Melek Balbay, gazetecilerin sorusu üzerine şaşkınlık geçirdi. Eşinin sağ kulağındaki yarayı görmeyen Melek Balbay, yolcu mahallinden aracın girdiğini duyması üzerine ise “ben gelseydim ben yaralanacakmışım Allah korumuş” dedi.

‘UZUN ZAMANDIR BU GÜNLERİ BEKLİYORDUK’

Amca emekli öğretmen Kamil Balbay da; bu günleri çok uzun süredir beklediklerini belirterek sözlerini şöyle tamamladı: "Şimdi kesin bir şey söyleyemiyoruz. Üzüntülüyüz ve bu üzüntüyü hep beraber çekiyoruz. Konuyu başından sonuna kadar takip ettik ve Mustafa’nın suçsuz olduğuna kani idik. Bütün evreleri izledik. Gazetelerden, TV’lerden takip ettik. Abim ile birlikte bu işi başımızdan savuşturmaya çalıştık. En büyük gururumuz bizim oğlumuz hırsız değil, katil değil, eşkıya değil. Kalemiyle hükümeti devirseydi 10 yıldır devrilirdi. Başka söyleyecek bir şeyimiz yok.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.