Balkanlar Üzerinden Yeni Soğuk Hava Geliyor

Balkanlar Üzerinden Yeni Soğuk Hava Geliyor

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre bu gece saatlerinden itibaren Ege Bölgesi kuzey kesimlerden başlayarak Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına giriyor.

Cumartesi günü bölge genelinde yağış beklenilirken Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi’nden yapılan açıklamada; “Yağışların yağmur ve sağanak, Balıkesir’in güneydoğu ilçeleri olan Kepsut, Dursunbey, Sundırgı, Bigadiç ile Manisa’nın Demirci ve Kırkağaç ilçelerinde, karla karışık yağmur, yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden saatte 40-60 km/s kuvvetli poyraz ile zaman zaman saatte 50-70 km/s kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Pazar günü bölge geneli parçalı az bulutlu geçecek. Rüzgarın; Güney Ege ve kuzey ve kuzey batı yönlerden saatte 40-60 km/s kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor. Pazartesi günü; bölge geneli parçalı az bulutlu olarak geçecek” ifadelerine yer verildi.

EGE BÖLGESİNDE SALI GÜNÜ KAR BEKLENİYOR

Meteorolojik verilere göre Salı günü Ege Bölgesi’nin Balkanlar üzerinden gelecek yeni bir soğuk hava ve kar yağışının etkisine girmesi beklendiğini ifade eden yetkililer, “Hava sıcaklığının Cumartesi günü bölge genelinde hissedilir derecede 6 ile 8 derece azalacağı, bu hafta sonu ve önümüzdeki hafta boyunca mevsim normalleri altında seyredeceği tahmin ediliyor. Soğuk hava bölgemizin kuzey ve batı kesimlerinde beklenen fırtınanın neden olabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.