Banka Görevlisinin Dikkati 35 Bin TL’lik Dolandırıcılığı Önlendi

Banka Görevlisinin Dikkati 35 Bin TL’lik Dolandırıcılığı Önlendi

Nazilli ilçesinde, dolandırıcıların hedefi olan 78 yaşındaki S.G., bankadan çektiği 35 bin TL’yi çöp konteynırının yanına bıraktı.

Banka görevlisinin dikkati üzerine yaşlı kadını takibe alan polis ekipleri, parayı almaya gelen 2 şüpheliyi kıskıvrak yakaladı. Edinilen bilgiye göre; Nazilli’deki bir kamu bankasındaki hesabından 35 bin TL nakit para çekimi yapan S.G’nin sürekli telefon ile görüştüğünü ve görüşme esnasında “Atatürk Parkı ile 23 Nisan Parkı” civarına gideceği şeklindeki söylemlerinden dolandırılmak istendiği anlayan banka görevlisi, durum hakkında polis ekiplerini bilgilendirdi. S.G’nin yerini tespit eden polis ekipleri, elinde para dolu poşet olan yaşlı kadını takibe aldı. Atatürk Parkı’na gelen S.G’yi takip ettikleri ve sürekli telefon görüşmesi yaptıkları tespit edilen M. Ö. ve A.T isimli şahısları fark eden polis ekipleri uzaktan takibini sürdürdü. Bir süre daha ilerleyen S.G., içinde 35 bin TL bulunan poşeti Yeni Mahalle 78 Sokak üzerinde bir çöp konteynırının yanına bıraktı. Paranın bırakıldığı kısmı göz altında tutan şüpheliler, birkaç kez para poşetini kontrol ederek yanından geçmesine rağmen parayı almadıkları için müdahalede bulunulmadı. Israrlı takibini sürdüren polis ekipleri, A. E. İsimli şahsın konteynır yanından para poşetini alması ile şüpheliyi kıskıvrak yakaladı. A. E’nin gözaltına alınmasının ardından, olayın asıl failleri oldukları tespit edilen A. T. ve M. Ö’de olay yerinden kaçmak isterken yakalandı.

“ASAYİŞ ŞUBE MÜDÜRÜ OLARAK TANITTILAR”

Dolandırmak istedikleri S.G’ye, kendilerini “Asayiş Şube Polisi Ergün Şeman” olarak tanıtan şüphelilerin, kredi kartlarından terör örgütüne yardım yapıldığını ve bunu tespit ettiklerini, bankada bulunan hesabından çektiği 35 bin TL’yi çöp konteynırı yanına bırakması istedikleri anlaşıldı. Dolandırıcılık suçlamasıyla adli makamlara sevk edilen A.T. ve M.Ö. tutuklanarak cezaevine konuldu. Para dolu poşeti fark ederek alan ancak dolandırıcılık olayıyla ilgili olmadığı anlaşılan A.E. ise ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

‘OĞLUMA ZARAR GELECEK DİYE KORKTUM’

Şüphelilerin kendisine ulaşmalarının ardından yaşadığı korkuyu anlatan S.G.; “Sabah 08.00 sıralarında ev telefonumu arayan birisi, kendisini polis olarak tanıttı. Önce cep telefonu vererek çağrı atmamı istedi. Kısa bir zaman içinde beni aradı ve kendisini Asayiş Şubeden Ergün Şeman olarak tanıttı. Kredi kartlarımdan terör örgütüne yardım yapıldığını ve bunu tespit ettiklerini, bu yönde çalışma yaptıklarını söyledi. Sürekli telefonumun açık tutmam için uyarıda bulundular hatta Kuşadası’nda öğretmenlik yapan oğlum olduğunu söylemem üzerine, oğlumun da yanında polislerin oluğunu söylediler. Oğluma bir zarar gelmemesi için de söylediklerini yapmamı istediler. Bende oğluma zarar gelmesin diye yardımcı olacağımı söyledim. Daha sonra hangi bankalarda hesabım bulunduğu sordular. Banka ismini verdikten sonra da buradaki parayı çekmemi istediler. Bugüne kadar biriktirdiğim 35 bin TL’yi çekerek bir çöp konteynırın yanına koydum. Sonra eve gidip oğlumu aradığımda, dolandırıldığımızı anladık” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.