Banka soygunu davasında karar verildi !

Banka soygunu davasında karar verildi !

Nazilli'de geçen yıl Şubat ayında özel bir banka şubesinden silahla 390 bin lira çaldığı iddiasıyla tutuklu yargılanan sanık, çıktığı hakim karşısında yağma suçundan 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Sanığın suç ortağına ise tutuksuz yargılandığı davada 5 yıl 5 ay hapis cezası verildi.

Nazilli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasında, ''Silahlı yağma'' ve " Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından hakkında dava açılan tutuklu sanık Uğur Z. (36) , hakim karşısına çıktı. Duruşmaya, sanığın avukatı ile soygunun gerçekleştirildiği bankanın yetkilileri katıldı. Nazilli E Tipi Kapalı Cezaevinde bir yıldır yatan Uğur Z, yağma suçundan 10 yıl 10 ay, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçundan 20 kez 1 yıl bir ay hapis cezasına çarptırıldı. Tutuksuz yargılanan Ö. F. Ş. de Uğur Z’ye yardım ettiği gerekçesiyle 5 yıl 5 ay hapis cezasına mahkum edildi.

naizllsid.jpg

 OLAY NASIL OLMUŞTU ?

Geçen yılın Şubat ayında bir kişi, bir banka şubesine girer girmez tabancasıyla havaya iki el ateş etmiş, yaşanan panik sırasında bankanın güvenlik görevlisi Selçuk Kapkıran'ı yere yatırıp, tabancasını almıştı. Ardından veznenin arkasına geçen soyguncu, 392 bin lirayı çantasını doldurtup, parayla şubeden kaçmıştı. Motosikletine binerek kayıplara karışan soyguncu, 350 polisi de peşine takmıştı.

 BELEDİYEDE GÜVENLİK ŞEFİYDİ

 Banka soyguncusu, bir çobanın dikkati sayesinde bulunmuştu. Menderes Nehri'ne bir kişinin motosiklet attığını görüp, durumu polise bildiren çoban, olayın seyrini tamamen değiştirmişti. Olay yerine giden polis ekipleri, nehirde yapılan incelemede motosiklet ve diğer malzemelerin banka soygununu gerçekleştiren kişiye ait olduğu belirlemiş, bunun üzerine çevredeki işyerlerinin güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye almıştı. Kameraların bulunduğu yere gelen tek kişi olduğu belirlenen Nazilli Belediyesi Güvenlik Şefi Uğur Z, gözaltına alınmıştı.

SUÇ ORTAĞI ARKADAŞI ÇIKTI

Bir diğer polis ekibi şasi numarasından motosikletin sahibi olduğu belirlenen ve aynı belediyede Fen İşleri'nde işçi olarak çalışan Ö. F. Ş’yi de Zafer Mahallesi'ndeki evinde yakalayıp gözaltına almış, Ö.F.Ş, ifadesinde, " Benim yanıma gelip, çantadaki paraları gösterip, banka soyduğunu söyledi. O ana kadar banka soyacağından benim de haberim yoktu" demişti. Ö.F.Ş'nin çıkarıldığı mahkemede tutuksuz yargılanmasına karar verilmişti.

BORÇLARI NEDENİYLE SOYGUNU YAPMIŞ

 Çalınan paraların 160 bin lirasının harcandığını tespit eden polis, kalan parayı bankaya teslim etmişti. Polis sorgusunda borcu olduğu için soygunu gerçekleştirdiğini itiraf eden Uğur Z, tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

HABER:MEHMET ALİ CİNTOSUN

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.