Bartın Valisi Azizoğlu’ndan Yılın Ahisine Ziyaret

Bartın Valisi Azizoğlu’ndan Yılın Ahisine Ziyaret

Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, Bartın’da yılın ahisi seçilen Muharrem Kocadere’ye Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın teşekkür mektubunu teslim etti.Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, Ba...

Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, Bartın’da yılın ahisi seçilen Muharrem Kocadere’ye Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın teşekkür mektubunu teslim etti.

Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, Bartın’da 2015 yılının ahisi seçilen kalaycı esnaflarından Muharrem Kocadere’yi işyerinde ziyaret etti. Ziyaretinde hazırladıkları hediyeler ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın teşekkür mektubunu Kocadere’ye teslim eden Vali Azizoğlu, ahilik kültürünün önemine dikkat çekti.

“GÜZELLİKLERİ YAŞIYORUZ”

Bartın’daki bütün esnafların ahilik kültürü ve ahlakına sahip olduklarını söyleyen Azizoğlu, “Bunu memnuniyetle söyleyebiliriz. Ama her yıl bir kişiyi seçmek zorunda olduğumuz için bu yıl Muharrem Bey’i seçtik. Oda bütün esnaflarımız gibi dürüst, temiz çalışan esnaflarımızdan bir insan. Kendisini bütün esnaflarımız adına tebrik ediyoruz. Biz işimizi güzel yapmak, doğru yapmak ve insanlara güven vermek durumundayız. Esnafımızın da bu şekilde davranması gelen insanların daha memnun olarak buradan ayrılmalarını sağlayacak. Bu da daha çok insanın gelmesine vesile olacak. Hem güzellikleri, hem de yenilikleri bu sayede bir arada görüyoruz. Ayrıca geçmişten gelen bir mesleğinde canlı tutulması bizim için önemli. Kalaycılık mesleği bundan önce bölgemizde çok daha revaçtaydı. Ama burada yaşıyor olması güzel bir görüntü. Esnafımıza da bu mesleği yaşattığı için teşekkür ediyoruz” dedi.

Vali Azizoğlu daha sonra cadde esnafıyla bir araya gelerek sohbet gerçekleştirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.